Laptop'a işkence mi yapıyorum ?

• Konuyu başlatan Mert Özdemir
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 2.014
M

Mert Özdemir

Ziyaretçi
Merhabalar. Arkadaşlar Laptop'ta sanırım virüs var bebeler ne görse indirmiş. Laptop fan sürekli devrede 2500 RPM civarı geziyor. Isı değerlerini ölçtüm A64 ile 51 max boşta yükte 80'lere kadar dayanıyor. Mart ayında almıştık. 8 Ay olmuş açıkcası nasıl açılır anlamadım bu makine. Birde Windows 8 Recovery varmış bu format atmak mı ?

Ilk önce bir elektrikli süpürge yardımıyla dıştan fanlara tut tozlarını al. Tekrar kontrol et değerleri. Hala aynıysa verilerini yedekleyebiliyorsan format at, yedekleyemiyorsan virüs programı ve CCleaner gibi bir programla temizle. Ayrıca yapabilirsen açıp fanları temizle

Öncelikle bilgisayarının marka ve modeline göre gerekli tüm sürücüleri markanın internet sitesinden indir. Örneğin HP CoolSense 10 derece fark yaratabiliyor. Ardından güzel bir virüs programı ile tam tarama yap ve virüscükleri temizle. Hâlâ sıcaklık değerleri yüksek ise ki neyin 80 dereceleri gördüğünü belirtmemişsin; dizüstü bilgisayarlar için normal bir sıcaklık değeri olabilir. Örneğin ekran kartın AMD ise AMD ekran kartlarını ısıya dayanması için yaratıyor, dert etme. CoolSense yükleyene kadar 92 derece görüyordum ben oyunlarda. :D

Özellikler imzamdaki gibi i3-7610M Grafik kartı. CoolSense tarzı bir olay var mı Toshiba'da acaba. Sürücüleri gelince yüklerim dışardayım. Mobilden yazıyorum. Elektrikli süpürge zarara yol açar mı ? Servis konusu ise Teknosadan aldım format atıp vermesinler ? 2 Ay önce böyle bir durum yaşadım çünkü. Açmaktan da korkuyorum en iyisi format atmayın temizleyin verin diyeyim. Eve varınca Combofix açarım bir KASPERSKY var sisteme yükten başka bir şey değil. CcLeaner açtım bir işe yaradığı yok çerez silse anca ama 12 GB Boş alan kazandırdı bana :

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı