Laptopa Linux işletim sistemi yüklenirse pil performansı artar mı?

CihanBB

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba.

Gaming laptop kullanıyorum ve pil performansından şikayetçiyim ve böyle bir şey aklıma geldi. şu anda Windows 11 kullanıyorum ve pil performansı 2 saat - 2.5 saat gibi eğer Linux işletim sistemi kurarsam laptop Linux da daha iyi bir pil performansı verir mi?

Laptop özellikleri:
ASUS TUF Gaming F15.
i5-11400H
RTX3050.
16 GB RAM.

Öncelikle merhaba.

Gaming laptop kullanıyorum ve pil performansından şikayetçiyim ve böyle bir şey aklıma geldi. şu anda Windows 11 kullanıyorum ve pil performansı 2 saat - 2.5 saat gibi eğer Linux işletim sistemi kurarsam laptop Linux da daha iyi bir pil performansı verir mi?

Laptop özellikleri:
ASUS TUF Gaming F15.
i5-11400H
RTX3050.
16 GB RAM.
Amacınız Gaming ise olabildiğince Windows bağlı kalın.

Öncelikle merhaba.

Laptop özellikleri:
ASUS TUF Gaming F15.
i5-11400H
RTX3050.
16 GB RAM.
Amacın pil ise performansdan ödün vereceksin. Ama evet Linux kernel bence daha verimli. Benim cihazımda mesela artmıştı süre ama ancak driver uyumsuzluğu gibi durumlarda bu süre azalır. Ne derece uyum sağladığıyla tamamen alakalı. Yeni kerneller sizin cihazlarda iyi çalışacaktır. Muhtemelen memnun kalırsınız, yükleyip görün.

Amacın pil ise performansdan ödün vereceksin. Ama evet Linux kernel bence daha verimli. Benim cihazımda mesela artmıştı süre ama ancak driver uyumsuzluğu gibi durumlarda bu süre azalır. Ne derece uyum sağladığıyla tamamen alakalı. Yeni kerneller sizin cihazlarda iyi çalışacaktır. Muhtemelen memnun kalırsınız, yükleyip görün.
Bence de.
Teşekkür ederim.

Dağıtıma bile dağlı bu durum mesela ben Ubuntu'da daha kötü pil performansı alırken OpenSUSE'da daha iyi performans aldım.

Öncelikle merhaba.

gaming laptop kullanıyorum ve pil performansından şikayetçiyim ve böyle bir şey aklıma geldi. Şu anda Windows 11 kullanıyorum ve pil performansı 2 saat - 2.5 saat gibi eğer Linux işletim sistemi kurarsam laptop Linux da daha iyi bir pil performansı verir mi?

Laptop özellikleri:
ASUS TUF Gaming F15.
i5-11400H
RTX3050.
16 GB RAM.

Yüksek ihtimalle verir ancak çoğu dağıtımda sürücü problemi yaşayabilirsiniz. i5 12500H, GTX 1650 laptop için doğru düzgün sürücü bulamamıştım.

Ben pil süresinde bir artış görmemiştim Linux'a geçişte. Aynı kullanımda ikisi de aynı tüketiyor. Medya harici kullanımlarda Windows'ta da, Linux'ta da pil tüketimi anlık olarak 6-10W arası. Video vs izlerken 17-18W arası. Boşta 3-6W arası. Linux'un tek avantajı boşta daha az güç tüketiyor, sanırım o da arka plan işlemlerinin azlığından kaynaklanıyor.

Öncelikle merhaba.

Laptop özellikleri:
ASUS TUF Gaming F15.
i5-11400H
RTX3050.
16 GB RAM.
Donanıma göre değişken, bende düşürüyor.

Deneyin bakın. Masaüstü ortamı kadar büyük bir önem arz etmiyor. Kurun bi Ubuntu referans dağıtım yerine görün.
Amacınız Gaming ise olabildiğince Windows bağlı kalın.
Linux bende fantastik bir şekilde FPS arttırıyor, o da donanıma göre :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı