Çözüldü Laptopa Linux Mint kurulursa nasıl olur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Katılım
28 Ocak 2020
Mesajlar
19.238
Makaleler
52
Çözümler
460
Bende 2 tane bilgisayar var. Ana bilgisayarım masaüstü. Diğer bilgisayarım laptop.

Ben laptopu genel olarak internette gezinmek ve makale yazmak için kullanıyorum.

Sizce geçmeli miyim?

Laptop özellikleri.

Acer Aspire ES1-571
i3-5005U CPU.
8 GB DDR3 RAM.
HD Graphics 5500 GPU.
120 SSD + 500 GB HDD.
 
SSD'deyken zaten hızlı olan GNU/Linux daha da hızlı oluyor. Kullandığım bütün yazılımlar ve işletim sisteminin kendisi Windows'a kıyasla daha hızlı açılıyor.

Gariptir ki benim M.2 SSD'li sistemimde Windows 10 GNU/Linux dağıtımlarından daha hızlı açılıyor. Ayrıca daha hızlı çalışıyor.

Ama Linux dağıtımları sadece eski sistemler için değildir, not düşmek isterim. Yazılım yapacağım zaman .NET programlamıyorsam her zaman GNU/Linux'a geçerim. Daha stabil çalışan programlar ve derleyiciler olabiliyor çünkü :).

Konuya ek olarak Fedora GNOME veya Linux Mint Cinnamon öneriyorum. KDE tavsiye etmiyorum ayrıca.
 
Gariptir ki benim M.2 SSD'li sistemimde Windows 10 GNU/Linux dağıtımlarından daha hızlı açılıyor. Ayrıca daha hızlı çalışıyor.
Ben de M.2 NVMe SSD kullanıyorum. Şu detayı eklemem gerek, Windows'ta "Hızlı Başlatma" ayarını kapalı kullanıyorum. Çünkü o ayar sistemimi bozuyor. Sadece kendim o ayarın 5 farklı bilgisayarda 5 farklı soruna sebep olduğunu gördüm. Ki o ayar açık olsa bile Debian testing GNOME daha hızlı açılıyor.

Yazılım konusunda ise aklınıza gelebilecek herhangi bir yazılım daha hızlı açılıyor. Snap'ten yazılım kurduysanız onlar yavaş açılıp yavaş çalışıyor olabilir çünkü Snap rezalet bir sistem. Snap kullanmıyorum ihtiyacım da olmuyor.
 
Benim M.2 SSD'li sistemimde Windows 10 GNU/Linux dağıtımlarından daha hızlı açılıyor

Hızlı başlatma seçeneği aktifken dediğiniz gibi Windows çok daha hızlı şekilde açılıyor ama bu ayar kapalıyken daha yavaş açılıyor. Özellikle Grub'u ilk sıraya alıp Windows'u Grub üzerinden Boot edince çok daha yavaş açılıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı