Laptop'a RAM/SSD eklenir mi?

BERAT ALTUNTOPPP

Centipat
Öncelikle merhabalar! Ben bilgisayarımın hızlanması ve FPS düşüklüğü yaşamak istemediğim için bilgisayar toplayacak bütçem de olmadığı için bilgisayarıma malzeme eklemek istedim. Eklemek istediklerim şu şekilde.
Liste.
-4 GB RAM'i 4 GB daha ekleyip 8'e çekme.
-SSD ekleme (Chrome'da ve oyunlarda hızlanması için)
-Termal macun.
-Fan temizliği.
Bunlar olur mu acaba? Ve bu arada CPU-Z programından çektiğim fotoğraflar da bu şekilde.

Yorumlarınızı bekliyorum

SSD oyunları hızlandırmaz. Sadece kayıt alman ve geçişler hızlanır.
Ama 4GB eklemeni tavsiye ederim çok işe yarar.
.

Eklenir. Bir sıkıntı olmaz. Sadece RAM'lerin özelliklerinin aynı olmasına bakın. İşlemcinizin de kaç GB RAM çektiğine internetten bakabilirsiniz. Veya sistem özelliklerinizi atın.
.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RAM eklemesi olur ama bence almadan önce fiziksel olarak da slot var mı diye bakın. Bazı firmalar gerek yok diye anakartta çift slot da olsa tek slot takıyor.

SSD takılır onda sorun yok. Cihazda USB 3.0 ve üstü bir giriş varsa büyük ihtimalle SATA 3 desteği de vardır ve SSD diskten tam verim alırsın. Gerçi SATA 2 ise bile HDD diske göre gayet iyi bir hız artışı olur.

Temizlik ve termal macun uygulaması da iyi olacaktır. Yanlız kalitesiz bir termal macun sürmeyin, en azından orta kalite bir macun alın.

Ama 4GB eklemeni tavsiye ederim çok işe yarar.
.
bilgisayardaki ram 4gb ben 8e çıkarmak istiyorum hem bigisayarın rahatlaması bakımından hemde oyunların rahatlaması bakımından. Birde alacağım ram aynı modelmi olucak ve mhz si 800 gösteriyor görev yoneticisinde 1600 gösteriyor hangisinden alıcam ?

CL11, DDR3, SODIMM, 1600MHz, 1,35V bir RAM var bilgisayarınızda. Slot 1 boş gözüküyor, yani boş bir slotumuz var. Yine de AIDA64 yazılımını kullanmakta fayda var.

Ayrıca benzer özelliklerde RAM almanız daha iyi.

SSD takabilirsiniz, SATA 2 olsa bile gözle görülür bir hız artışı olur.

SSD'nin oyunlara pek bir etkisi yok. Sadece bekleme ekranlarında daha az vakit kaybedersiniz. Ama işletim sisteminizi SSD'ye kurarsanız laptopınız çok daha hızlı açılacaktır. Sadece HDD yeterli değil günümüzde. RAM eklemesi de mantıklı bence. Ben de yakın zamanda ekleme yapmayı düşünüyorum. Sizin DDR3 1600 MHz frekans değerlerine sahip bir RAM'e ihtiyacınız var. Bunun için internette bir arama yaptıktan sonra size öneride bulunacağım. Termal macunu yakın zamanda değiştirdiyseniz tekrara gerek yok şu anlık.
Not: Şu RAM'den almanız gerekiyor. Satıcı hakkında bir fikrim yok fakat bu özelliklere sahip olması gerekiyor. Aynı ürünün daha çok değerlendirmeye sahip bir satıcısı varsa bakınız. Araştırma yapmalısınız.

Son düzenleme:
Benim de 1 slot boş gözüküyor fakat bilgisayar tek slotlu. Arkadaşda da aynısı olabilir.

Görev yöneticisi>Performans>Bellek, burada hız olarak yazan RAM'inin frekansıdır. CPU-Z vs. gibi yerlerde yarısı yazıyor yani 800x2=1600.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…