Laptopa RAM takarken slot alev aldı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

limsthehellv2

Hectopat
Katılım
15 Şubat 2018
Mesajlar
39
Selam yaklaşık 3 hafta önce bu Lenovo Ideapad Gaming 3 PC'yi aldım 8 GB RAM'le geldiği için 8 GB takviye etmem gerekiyordu ben de servisi arayıp kendim alıp takmam durumunda garantiye bir etkisi oluyor mu diye sordum takarken PC'ye bir zarar gelmediği sürece sorun olmayacağını kendim takabileceğimi söylediler. Ben de RAM'i aldım içini açtım RAM slotlarının üstünde demir bir koruma koymuşlar tam onu kaldırırken ki çok dikkatli bir şekilde kaldırdım korumanın sol tarafındaki pinlerden biri alev aldı. Cızırdadı ve yandı. Neyse RAM'i taktım korumayı kapattım ki bakın cidden donanımdan anlarım yerimde kim olsa o demiri kaldırırken o pin yanardı çünkü çok yakındı. PC'yi tekrar açtığımda harici ekran kartının görmediğini fark ettim hemen tekrar açıp RAM'i çıkardım. Kasayı açtığıma dair herhangi bir bilgileri olamaz çünkü etiket falan yok. Herhangi bir değişiklik de yapmadım. Şimdi pazartesi günü garantiye yollayacağım herhangi bir sıkıntı olmadan garanti kapsamında ürün veya anakart değişikliği sağlayabilir miyim sizce?
 

Dosya Ekleri

  • 5BCA63D2-0F38-436B-BDB2-B9368CDCD5E6.jpeg
    5BCA63D2-0F38-436B-BDB2-B9368CDCD5E6.jpeg
    45,6 KB · Görüntüleme: 122
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok geçmiş olsun daha kötüde olabilirdi. Servis bu buna ulaşacaklarını sanmam. Sökülen vida vs. Varsa anlayabilirler.
 
Batarya kablosu yeterince belirgin bir yerde oluyor açıldığı zaman gel beni çıkar dermiş gibi. Onu çıkarmadıysanız yapacak bir şey yok.

Gene de şansınızı deneyin.
 
Selam yaklaşık 3 hafta önce bu Lenovo Ideapad Gaming 3 PC'yi aldım 8 GB RAM'le geldiği için 8 GB takviye etmem gerekiyordu ben de servisi arayıp kendim alıp takmam durumunda garantiye bir etkisi oluyor mu diye sordum takarken PC'ye bir zarar gelmediği sürece sorun olmayacağını kendim takabileceğimi söylediler. Ben de RAM'i aldım içini açtım RAM slotlarının üstünde demir bir koruma koymuşlar tam onu kaldırırken ki çok dikkatli bir şekilde kaldırdım korumanın sol tarafındaki pinlerden biri alev aldı. Cızırdadı ve yandı. Neyse RAM'i taktım korumayı kapattım ki bakın cidden donanımdan anlarım yerimde kim olsa o demiri kaldırırken o pin yanardı çünkü çok yakındı. PC'yi tekrar açtığımda harici ekran kartının görmediğini fark ettim hemen tekrar açıp RAM'i çıkardım. Kasayı açtığıma dair herhangi bir bilgileri olamaz çünkü etiket falan yok. Herhangi bir değişiklik de yapmadım. Şimdi pazartesi günü garantiye yollayacağım herhangi bir sıkıntı olmadan garanti kapsamında ürün veya anakart değişikliği sağ bulayabilir miyim sizce?

Pil takılı mıydı?
 
İşin etik boyutunu geçiyorum.
Yeni aldığın RAM takılı olmadan garantiye yolla oyun oynarken cızırtı sesleri geldi PC restart attı falan de. Yoksa iade/değişim kabul etmezler çünkü senin hatan bataryayı falan çıkarman gerekirdi.
 
Bataryayı çıkarmadıysanız ve anakartta Fast boot özelliği varsa bundan kaynaklı bir sorun olabilir. Çünkü bu özellik açık olduğunda bilgisayar kapalı olsa bile işletim sistemi açılışını hızlandırmak için anakartta elektrik akımının olabileceği söyleniyordu bazı forumlarda. Yanlışım varsa düzeltin.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı