Laptopa şekersiz çay döküldü

• Konuyu başlatan Ezine
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 599

Ezine

Decapat
Daha fazla  
Merhaba sevgili sosyaller.
Konudan da gördügünüz üzere laptopa çay döküldü. (laptop HP Victus 16) laptopun touchpad kısmı tarafına döküldü. Klavyeye az temas etti. Hemen gücü kesip için açtım pil bağlantısını çıkardım. Pil kısmının (touchpadin direk altında pil var) üstü hafif hafif çaylıydı hemen temizledim. Anakartta bir ıslaklık yoktu. Yaklaşık 5 dakika sonra pil bağlantısını taktım çok ufak bir kıvılcm gördüm laptop açılıyor mu diye baktım açıldı. Sonra laptopu kapayıp ters çevirdim klavyeden birkaç damla çay geldi. Şu an laptopu ters çevirdim ekran ile klavye arasına peçete koydum bekliyorum. Sonucu ne olur sizce?

Merhaba sevgili sosyaller.
Konudan da gördügünüz üzere laptopa çay döküldü. (laptop HP Victus 16) laptopun touchpad kısmı tarafına döküldü. Klavyeye az temas etti. Hemen gücü kesip için açtım pil bağlantısını çıkardım. Pil kısmının (touchpadin direk altında pil var) üstü hafif hafif çaylıydı hemen temizledim. Anakartta bir ıslaklık yoktu. Yaklaşık 5 dakika sonra pil bağlantısını taktım çok ufak bir kıvılcm gördüm laptop açılıyor mu diye baktım açıldı. Sonra laptopu kapayıp ters çevirdim klavyeden birkaç damla çay geldi. Şu an laptopu ters çevirdim ekran ile klavye arasına peçete koydum bekliyorum. Sonucu ne olur sizce?

Durumun ne kadar kötü olduğunu bilemeyiz ama güneş gören bir alana bırakın ya da bir tamirciye götürün içini detaylıca incelesin. Bir dahakine çayı şekerli yapın belki şekerli diye tadını beğenirde onun yüzü suyu hürmetine bozulmaz. Geçmiş olsun.

İlk olarak yaptığınız iş güzel, ancak öyle bitmemiş anladığım kadarıyla. Sıvı temasının ardından kasayı açıp bataryanın fişini çekmişsiniz, ok. Sonrasında sıvıyı kurutmadan (buradaki kurutmama kısmı önemli) hızlı bir şekilde sıvıyı sistemden uzaklaştırmak daha doğru olurdu, bunun da en kolay yolu saç kurutma makinesi ile en yüksek devirde serin modda çalıştırmak, maksimum 10 sn daha fazla değil. Sonrasında ise laptopu L biçimde üçgen olacak halde açıp çadır biçiminde dikerek 10 dk beklemek olurdu ki tüm sıvı sızarak akardı. Kartlar konusunda endişeye mahal pek yok çünkü ekran kartları dahil tüm kartlar kendilerini sıvıdan koruyan tasarıma sahiptir, burada önemli olan kontakt noktalarını tam olarak kurutabilmek.

Çok teşekürler yazdıklarınız için. Şuan klavyeden akmaya devam eden çay yok.
Dediğiniz şekilde çadır şeklinde koyarak bir süre bekleyeceğim.

Çok teşekkürler yazdıklarınız için. Şu an klavyeden akmaya devam eden çay yok.
Dediğiniz şekilde çadır şeklinde koyarak bir süre bekleyeceğim.

Aynen hocam sakın açmayın vallaha patlar falan iyice kuruduguna emın olun güzelce silin bir şey olmaz anakarta falan döküldümü peki.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı