Laptopa şekersiz çay döküldü

• Konuyu başlatan Ezine
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 600
Çok teşekürler yazdıklarınız için. Şuan klavyeden akmaya devam eden çay yok.
Dediğiniz şekilde çadır şeklinde koyarak bir süre bekleyeceğim.
Kıvılcım gördüm demişsiniz, bataryaya birşey olmamıştır inşallah. Kıvılcımı tam olarak nerede gördünüz yazmamışsınız.

Kıvılcım gördüm demişsiniz, bataryaya birşey olmamıştır inşallah. Kıvılcımı tam olarak nerede gördünüz yazmamışsınız.
Pili çıkarmıştım ondan sonra kapağı kapattım ama pil bağlantısını takmayı unutmuştum sonra tekrar kapağı açıp pil bağlantısını taktım. Takarken gördüm kıvılcımı.

Aynen hocam sakın açmayın vallaha patlar falan iyice kuruduguna emın olun güzelce silin bir şey olmaz anakarta falan döküldümü peki.
Anakartta ıslaklık yoktu. Pilin üzerinde 5-6 damla çay vardı.

Pilin fişi veya yuvasında anlık bir ıslanma olmuş olabilir, çünkü tam olarak touchpadin altında demiştiniz pilin yerine. İşte bu yüzden tam olarak kurumadan tekrar bataryayı takmak kötü olabilir.

Peki şuan tekrar pil bağlantısını çıkarmalı mıyım?
Pilin fişi veya yuvasında anlık bir ıslanma olmuş olabilir, çünkü tam olarak touchpadin altında demiştiniz pilin yerine. İşte bu yüzden tam olarak kurumadan tekrar bataryayı takmak kötü olabilir.

Tam da format atacaktım. Allah'tan format sırasında windows bitlockerın kapatılmasını ya da askıya alınmasını istemişti. Laptobu yeniden başlattım masaüstündeyken de bu olay yaşandı.

Touchpad ve pil bölgesini ıslak mendille silmediğiniz varsayımıyla saç kurutma için yazdığım yöntem ve 1 saat yeterli olacaktır, pilin kontakt noktalarını da kurutmayı unutmayın. Ayrıca, anakartı iyice incelemenizi ve hiçbir kısımda ıslaklık kalmadığından emin olmadan fişi tekrar takmayın.

Laptopun touchpad'ine soda dökülmüştü suni teneffüs yapmak zorunda kalmıştım😀
Ne olmuştu, boğulmuş muydu😂

Touchpad ve pil bölgesini ıslak mendille silmediğiniz varsayımıyla saç kurutma için yazdığım yöntem ve 1 saat yeterli olacaktır, pilin kontakt noktalarını da kurutmayı unutmayın. Ayrıca, anakartı iyice incelemenizi ve hiçbir kısımda ıslaklık kalmadığından emin olmadan fişi tekrar takmayın.

Ne olmuştu, boğulmuş muydu😂

Hüptürik gibi çektim bozulmasından iyidir bence.😄

Dosya Ekleri

• hüptirik.jpeg
    hüptirik.jpeg
    4,3 KB · Görüntüleme: 16
Pili çıkarıp altına bakıyım dedim touchpadin üstümde aynı şekilde birkaç damla çay vardı onları da temizledim.
IMG20250122170134.jpg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı