Laptop'a SSD Takmak

serkan tekin

Hectopat
Daha fazla  
Pek bilgim yok da 240 GB SSD alıp bilgisayarcıya taktıracağım. Takıldıktan sonra format atmak şart mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şart değil eğer hali hazırda Windows yüklüyse klonlama işlemi yapabilirsin. Piyasada çeşitli yazılımlar var.

Çok detay vermişsiniz. Bu kadar detay ile ne yapacağımı şaşırdım doğrusu!

Laptop marka model, nereye takmak istediğinizi, DVD-RW söküp hem HDD hem SSD takmak mı istiyorsun? Yoksa HDD'yi çıkartıp sadece SSD mi takacaksın?

Sadece SSD kullanacaksanız bir zahmet format atmak zorundasınız. Daha fazla bilgilenmek için lütfen daha detaylı bilgi verin yada Google Arama Motorunu kullanabilirsin.
Şart değil eğer hali hazırda windows yüklüyse klonlama işlemi yapabilirsin. Piyasada çeşitli yazılımlar var.
Sence bu konuyu açan kişi, bırakın HDD klonlamayı, Klon ne demek onu biliyor mu acaba? Herkes sizin kadar bilgili olmayabilir. Bunu gözardı etmeyin lütfen.

Format atmak zorunda değil. USB aracılığı ile SSD'yi PC'ye bağlayabilir, hatta Technopat Youtube kanalında videosu vardır.
Sadece SSD'ye geçiş yapmak istiyorsan:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

m2 SSD takmak istersen bu rehbere bakabilirsin:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çok detay vermişsiniz. Bu kadar detay ile ne yapacağımı şaşırdım doğrusu!

Laptop marka model, nereye takmak istediğinizi, DVD-RW söküp hem HDD hem SSD takmak mı istiyorsun? Yoksa HDD'yi çıkartıp sadece SSD mi takacaksın?

Sadece SSD kullanacaksanız bir zahmet format atmak zorundasınız. Daha fazla bilgilenmek için lütfen daha detaylı bilgi verin yada Google Arama Motorunu kullanabilirsin.

Sence bu konuyu açan kişi, bırakın HDD klonlamayı, Klon ne demek onu biliyor mu acaba? Herkes sizin kadar bilgili olmayabilir. Bunu gözardı etmeyin lütfen.

lenovo idepad 320 model laptop var.
240 gb james donkey ssd takabilir miyim cd rom yerine ?

Eğer sisteminde m2 portu var ise m2SSD alabilirsin.
Sata takmak istiyorsan da caddy aracılığı ile HDD takarsın HDD yi çıkartığın sata portu boşta kalcak orayada SSD entegre edebilirsin.

Eğer sisteminde m2 portu var ise m2SSD alabilirsin.

Sata takmak istiyorsan da caddy aracılığı ile HDD takarsın HDD yi çıkartığın sata portu boşta kalcak orayada SSD entegre edebilirsin.
hocam yeminle birşey anlamadım.
ben sabit olan hdd yi sökmüyecem.ek olarak cd rom yerine ssd yi takabilri miyim ?

hocam yeminle birşey anlamadım.
ben sabit olan hdd yi sökmüyecem.ek olarak cd rom yerine ssd yi takabilri miyim ?
Hocam şimdi normalde sisteminiz yeni ise büyük bir ihtimal ile m2 portu vardır. Yoksa da caddy aracılığı ile ya SSD direk takarsınız ya da HHD İle SSD yer değiştirirsiniz. 2. seçenek daha doğru olacaktır.
Bence anlamıyorsanız bir uzmana ya da ilgilenen birsiyle yaparsanız bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı