Laptopa SSD ve RAM Takviyesi Yapmak

GMech

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 7500F İşlemci

Gigabyte RTX5070 Windforce OC SFF 12G Ekran Kartı

Biostar B650 X3D Pro+ Anakart

Lexar Ares 2nd Gen 16x2GB 6000Mhz Cl28 RAM

WD Black SN7100 1 TB M2 (7250/6900MB/s)

Segotep Lumos G6 Siyah 120mm Kule Soğutucu

Cougar MX220 RGB Mesh Kasa 650W
Meslek
Mekatronik .Mühendisi - Teknik Sorumlu
Selamlar,
Ekteki fotoğraflarda gördüğünüz üzere bilgisayarın boş slotu var buraya bir SSD alarak takmak istiyorum ancak yukarıdaki HDD'nin kasasından bulamadım yanı SSD'yi taktığımda dış kasa olmadığı için vidalayamayacağım bir sıkıntı oluşturur mu?
Bir de ekte yine arkasındaki etiketi yolladım acaba ekstra RAM destekleyip desteklemediğine nereden bakabilirim aynı RAM'den alıp taksam nasıl olur? Boş RAM slotu var.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2021-07-04 at 18.33.32.jpeg
    WhatsApp Image 2021-07-04 at 18.33.32.jpeg
    98,4 KB · Görüntüleme: 63
  • WhatsApp Image 2021-07-04 at 18.44.00.jpeg
    WhatsApp Image 2021-07-04 at 18.44.00.jpeg
    181,7 KB · Görüntüleme: 85
  • WhatsApp Image 2021-07-04 at 18.44.01.jpeg
    WhatsApp Image 2021-07-04 at 18.44.01.jpeg
    118,1 KB · Görüntüleme: 86
Son düzenleyen: Moderatör:
RAM desteğini bir program aracılıyla ne kadara kadar kaç MHz olduğuna bakabilirsin ben mesela 8 GB RAM aldım şu an Total 12 GB RAM var gayet yetiyor ve 240 SSD aldım cidden hızlı çalıştııyor tavsiye ederim.

Teşekkür ederim tavsiyeniz için, programın adı neydi acaba?

Selamlar,
Ekteki fotoğraflarda gördüğünüz üzere bilgisayarın boş slotu var buraya bir SSD alarak takmak istiyorum ancak yukarıdaki HDD'nin kasasından bulamadım yanı SSD'yi taktığımda dış kasa olmadığı için vidalayamayacağım bir sıkıntı oluşturur mu?
Bir de ekte yine arkasındaki etiketi yolladım acaba ekstra RAM destekleyip desteklemediğine nereden bakabilirim aynı RAM'den alıp taksam nasıl olur? Boş RAM slotu var.

Eğer boş RAM slotu varsa işlemcinizin desteklediği kadar ilave koyabilirsiniz.
SSD'yi, de doğru anladıysam SSD'yi vidalayın vidası olmasa bile. Benim başıma geldi bir seyahate çıktığımda SSD'di yolda giderken kasislerde falan geçince kırılmış.
Ancak SSD kasasından bahsedıyorsanız ınternette çok ucuza bulabilirsiniz.

Cpu-z deki ekran görüntülerini en kısa zamanda paylaşacağım şuan işteyim, bilgisayarın modeli attığım fotoğraflarda yazmakta, Acer Aspire V3-772G-5420121TMamm Model : VA73

SSD için ise yine fotoğraflarda gözüktüğü gibi ve benim anladığım kadarıyla normal bir kasa değil yani kenarlardan değilde üstten 2 vida ile kasaya sabitlenmiş o şekilde bir ssd braketi bulamadım

En kötü ihtimal ssd altına çift taraflı bant atsam olur herhalde.
CPU-Z görüntüleri geldi
Laptop modeliniz nedir?

CPU-Z idi. Oradan Memory ve SPD sekmelerini paylaşır mısınız?
WhatsApp Image 2021-07-07 at 11.08.05.jpeg WhatsApp Image 2021-07-07 at 11.07.55.jpeg

Son düzenleme:
CPU-Z'deki ekran görüntülerini en kısa zamanda paylaşacağım şu an işteyim, bilgisayarın modeli attığım fotoğraflarda yazmakta, Acer Aspire V3-772G-5420121Tmamm model: VA73.

SSD için ise yine fotoğraflarda gözüktüğü gibi ve benim anladığım kadarıyla normal bir kasa değil yani kenarlardan değil de üstten 2 vida ile kasaya sabitlenmiş o şekilde bir SSD braketi bulamadım.

En kötü ihtimal SSD altına çift taraflı bant atsam olur herhalde.
CPU-Z görüntüleri geldi.

Eki Görüntüle 1098878Eki Görüntüle 1098879

RAM'i 16 GB yapmak istiyordunuz değil mi? Bu modülden ki tane alın:
Bir de mevcut olan HDD'yi söküp kutunun fotoğrafını atar mısınız?

RAM'i 16 GB yapmak istiyordunuz değil mi? Bu modülden ki tane alın:
Bir de mevcut olan HDD'yi söküp kutunun fotoğrafını atar mısınız?
evet rami 16 yapmak istiyorum mevcut olanları kullanamam değil mi? yani 4 slot var 2si kullanılıyor sanıyorum birine 8 alsam yada 2 tane 4 alsam ucuza getirmek amacım o şekilde yapabilir miyiz?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı