Laptopa yeni RAM takviyesi sonrası FPS düştü

hsntns1234

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Kullandığım laptopta tek RAM slotu var 4 GB DDR4 CL 17 Kingston ekstra RAM takılıydı. Hi level 8 GB DDR4 CL 15 RAM aldım taktım ve NFS 2016 oyununda 5 FPS civarı artış sağladım. Fakat NFS Heat oyununda 10 FPS düşüşü var. Anlayamadığım eski RAM'i tekrar taktığımda NFS heat oyununda hala FPS değerim düşük çıktı. NFS 2016'da hala yeni RAM'de performans artışı var. Bir başka sitede gördüğüme göre yeni RAM takılı iken format atarsam bu sorunun çözüleceğini yazılmış. Ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bellek miktarı FPS arttırmaz. Belleğin hızı iyiyse ve Çift Kanalsa arttırır. Aynı marka olmayan belleklerde uyumsuzlukta olabiliyor. Muhtemelen ilgisi yoktur.

Esas sebebi ne acaba anakartım 2133 hız destekliyor 2 ramde 2400 frekans olarak değerler aynı yeni ramin eskisinden tek farkı markası birde cl değeri 2 değer düşük

Format konusunda bir bilgim yok ama muhtemelen uyumsuz bir RAM aldınız mesela diğer raminiz 2400 MHz çalışırken siz 2133 MHz bir RAM alırsanız ikisinde destekleyeceği frekansta yani 2133 MHz olarak çalışır. Bu yüzden performans kaybı yaşamış olabilirsiniz.

Bellek yükselttiğiniz için performans artacak diye bir şey yoktur.
Bende şaşırdım aslında yani 2 oyunda da fps değerli değişti ama bunun sebebi nedir acaba
2 ramde 2400 anakartım 2133 frekansta

Eğer hızı ve gecikme değeri yüksekse veriler yazılırken hali ile bir FPS kaybı meydana gelir. Ama muhtemelen ilgisi yoktur. Çünkü öyle bir durum söz konusu olsa hiç bir oyunda FPS artışı göremezdin.
Tavsiyem artış istiyorsan eğer;
Başlat > Çalıştır > Temp , %Temp%, Prefetch sırasıyla girerek hepsini silmen ve disk temizlemeden sistem dosyalarınıda ekleyerek temizlik yapman olacaktır. (Hata verirse atla seçeneğine bas)

Yeni ramin cl değeri daha düşük frekanslar aynı ve şimdi nfs 2016 oyununu yeni ramle denedim garip bi şekilde fps düşüşü var yani eski ramde 40 fps ile ultrada oynarken yeni ramle 27 gördüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…