Laptoplar neden masaüstü gibi performans sağlayamıyor?

Her parçayı, dar bir alanda soğutmak gerek, gücünü sağlamak gerek ve bunların yanında bir de sağlam olması gerek. Kendisinin bir çizgisi vardır ve o yoldan şaşmaz. Oyun oynamak için de dizüstülere pek sıcak bakılmaz. Normal masaüstü işlemciler kullanılan dizüstü bilgisayarlar mevcut ama onlarda da ekran kartı güçlü değil.

İş için ise masaüstü bilgisayarı kullanmayı mantıklı bulmuyorum, fazlalık ama oyun için ise laptop'lar fazla geri. Masaüstünün gereksinimleri ile karşılaştırılınca olabildiğince performanslılar.
Şöyle mantık yürütmek lazım. Eğer dizüstü bilgisayarlar, masaüstü olanlar kadar performans verebilseydi neden masaüstü bilgisayar üretilirdi?
1587681318929.png

Fikrinize saygı duyuyorum, sadece eğlence amaçlıdır.

Dostum masaüstü pc'nin PSU'su kadar hacimdeki bir boşluğa tüm bileşenleri sığdırıyosun, gerisini sen düşün. :) Güç yönetimi, soğutma problemi vs...

Adaptörden besleniyor masasütü PC'lerde ise PSU var yani güç sınırı yok, 1500W de verebilirsin sisteme.

Laptop'a OC'lu RTX 2080 Tİ ve 9900K taksan ve bunları her daim tam güçte çalıştırsan cihaz alev alır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı