Çözüldü Laptoplarda dahili vs harici ekran kartı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tahakorkem

Decapat
Katılım
12 Mart 2020
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Elimde Monster'ın bir laptopu var, her ne kadar eski de olsa işimi görüyor. İşim öncelikle yazılım ağırlıklı; en çok Android Studio ile uğraşıyorum, Visual Studio vs. ile de uğraşıyorum yeri geldikçe. Yazılım haricinde grafik tasarım işim de var. Photoshop, ıllustrator ile ağırlıklı uğraşmakla beraber After Effects ve Premiere Pro'yu da video hazırlamada aktif olarak kullanıyorum.

Bu saydığım işler için elimdeki laptop yeterli geliyor. Video montaj kısmını bununla yapıp yazılım işleri için hem kolay taşınabilir hem de pili düşük ayarlarda 4-5 saat gidecek bir laptop arıyorum. Bu laptopu kullanmamdaki önceliğim yazılım. Bir yere gittiğimde rahatça işlerimi yapabilmem açısından önemli. Yine Photoshop, ıllustrator'ı da yeri geldikçe kullanırım. Video montaj kısmı arada sırada olabilir, belki de hiç olmaz. Oyun da oynamam. Fiyat aralığım 3000-4000 civarı. Yaptığım araştırmaya göre şöyle dört tane model buldum.

Lenovo IdeaPad S145-15API AMD Ryzen 7 3700U 8GB 512GB SSD Freedos 15.6" FHD Taşınabilir Bilgisayar 81UT008DTX
Lenovo V15-IWL Intel Core i7 8565U 8GB 256GB SSD MX110 Freedos 15.6" FHD Taşınabilir Bilgisayar 81YE0095TX
Lenovo V15 Intel Core i5 8265U 8GB 1TB + 256GB SSD MX110 Freedos 15.6" Taşınabilir Bilgisayar 81YE008ETXS
Casper Nirvana S500.1021-8150X-G-F Intel Core i5 10210U 8GB 1TB + 120GB SSD MX230 Freedos 15.6" FHD Taşınabilir Bilgisayar

İlk model taşınabilirlik açısından da pil süresi açısından da iyi gibi gözüküyor. Ancak ekran kartı dahili ekran kartı. Çok anlamamakla beraber okuduğum kadarıyla, dahili ekran kartları RAM'in bir kısmını kullanıyormuş. Zaten 8 GB RAM bana kıt kanaat yetecekken birkaç GB'ını ekran kartını vermek büyük bir dezavantaj. Ayrıyeten tek RAM slotu bulunduğundan yükseltme yapma imkanı da bulunmuyor. Bir de dahili ekran kartları render için kullanılmıyormuş. Dediğim gibi render amaçlı almıyorum ama bazen lazım olabilir ve aktif olarak Photoshop ve ıllustrator kullanmam gerekecektir. Bu modelin ekran kartı benim için problem oluşturur mu?

Diğer modeller de hafif ve ince olduğundan tercih listemde. Bir de harici olarak MX grafik kartları bulunması avantaj gibi gözüküyor. Bir de Intel işlemcinin artısı olur mu?

Dediğim gibi önceliğim kolay taşınabilir ve pil süresi düşük olmayan bir model almak. Bu konudaki tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
Çözüm
İlk attığın model işlemci bakımından güzel. Ekran kartı da kötü sayılmaz. Fiyat performans bir ürün arıyorsan ilk ürünü tavsiye ederim. Lenovo bu konuda çok tercih ediliyor.
İlk attığın model işlemci bakımından güzel. Ekran kartı da kötü sayılmaz. Fiyat performans bir ürün arıyorsan ilk ürünü tavsiye ederim. Lenovo bu konuda çok tercih ediliyor.
 
Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı