Laptoplarda Oyun İçin Harici Klavye Kullanmak

Hexagram

Kilopat
Oyun oynarken adrenalinden olsa gerek tuşlara ivmeli dokunuşlar yapıyoruz, bu kimi zaman dahili klavyeleri üzebiliyor. Aktif bir laptop kullanıcısı değilim fakat önümüzdeki seneden itibaren laptopa geçiş yapacağım. Sizden öneri istediğim durum da şu: harici bir klavye -15 inçten büyük bir ekran için- ekran görüşümüzü kısıtlar mı? Yahut dahili klavye ile oynamak, yazmak vs daha mı akıl işi? Sizin tercihiniz nedir, bir laptop oyuncusu adayına ne önerirsiniz?

Bir masanın üstünde kullanıyorsam laptopu, her zaman bir mause ve klavye bağlayıp kullanırım. hatta genellikle harici ekrana da bağlıyorum. Oyunlarda laptop klavyesi hem ergonomik olmuyor hemde cihaza zarar veriyor, bende senin gibi sert basıp zarar veriyorum. laptop klavyeleri ince olduğu için daha hassaslar. Mekanik klavyeye ise istersen yumruk at iyi bir şey ise banamısın demez, şayet ben defalarca yumruk attım :D

Ben 14 inç laptop kullanıyordum.
İkiden fazla tuşa aynanda bastığımda üçüncüyü algılamadığından klavye ile kullanmayı denedim. Ancak ekran uzağa gidince hiç oynayamadım.
Ben önermiyorum.
Çoğu yeni üründe anti-ghosting kullanıyorlar artık. 15 inçten aşağısı bana da biraz rahatsız eder gibi geliyor.

Bir masanın üstünde kullanıyorsam laptopu, her zaman bir mause ve klavye bağlayıp kullanırım. hatta genellikle harici ekrana da bağlıyorum.
Aslında gayet kökten çözüm lakin bu sefer de laptop bir kasanın görevini üstleniyor. Ayrıca monitörü taşımak da biraz sıkıntı olabilir.

MSİ kullanıyorum ve steelseries klavyesi muthis klavyeye bir zarar gelmemesi ve silinmemesi için aliexpressden klavye koruyucu aldım. Basma hissiyatını biraz engelliyor ama yine güzel bir oyun deneyimi sunuyor. MSİ düşürnesiniz öneririm.

MSİ kullanıyorum ve steelseries klavyesi muthis klavyeye bir zarar gelmemesi ve silinmemesi için aliexpressden klavye koruyucu aldım. Basma hissiyatını biraz engelliyor ama yine güzel bir oyun deneyimi sunuyor. MSİ düşürnesiniz öneririm.
Bahsettiğiniz klavye mekanik seri mi? Bir de bilgisayarın sıcaklığı gövdede ve tuşlarda hissediliyor mu?

@Hexagram monitörü neden taşıyasın ki, o sabit evde falan kullanıldığında takmak için, klavye içinde aynı şey söz konusu. Alıpda dışarıda kullanmak hiç mantıklı değil zaten.

@Hexagram monitörü neden taşıyasın ki, o sabit evde falan kullanıldığında takmak için, klavye içinde aynı şey söz konusu. Alıpda dışarıda kullanmak hiç mantıklı değil zaten.
Yaz sonrasında başka bir şehre gideceğim üniversite için dolayısıyla eve gelip giderken biraz sıkıntı çekebilirim. Yani yurtta vb. kalırsam monitörü bırakmak da problem.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı