Laptoplarda sıvı metal değişir mi?

VRAM sıcaklıklarını kontrol edebiliyorsan kontrol et. MOSFET ve VRAM'ların milimetrik yükseklik farkları oluyor. Termal macun bu yüzden bazı VRAM ve MOSFET'lerde bakır boruya ısı iletmiyor. Eğer bilgisayarın durduk yere kapanmaya başlarsa bunun yüzünden olabilir. Tavsiye için overclock ve soğutmada yeni konu açabilirsin. Ben de araştırıyorum ama kendim kullanmandan kimseye tavsiye etmek istemiyorum çünkü Türkiye de çok fazla alternatifi yok termal Putty'nin. O yüzden kimse VRAM'lara ve MOSFET'leri temizlemez çünkü termal Putty'lerin ömrü 3 yıldan 6-7 yıla kadar çıkabiliyor kalitesine göre.
İnternette araştırdığım kadarıyla bu konuda Upsiren UX Pro Thermal Putty baya iyi. Senin söylediğin gibi benim uyguladığım macun vram ve mosfet için uygun değilmiş ama sıcaklıklar neden normal seviyede gösteriyor ?

Az önce HWiNFO programıyla kontrol ettim, tüm sıcaklık değerleri 50 derecenin altındaydı. Kimsenin temizlemeye gerek yok dediği macunlar kurumuştu, bu yüzden temizlemeden bırakmak mantıklı olmazdı. Milimetrik farklardan bahsediyorsunuz, ancak bu durum termal pedler için geçerlidir. Zaten soğutucu bloğun tasarımı da bu farklara uygun şekilde yapılmıştır.

Termal macunlar kurur ama termal Putty'lerin 3 yıldan fazla ömrü vardır. Kime sorarsanız sorun VRAM ve MOSFET'lerde macun kullanılmaz. İsterseniz böyle kullanın ama ileride sıkıntı çıkarabilir.

İnternette araştırdığım kadarıyla bu konuda upsiren ux Pro termal putty bayağı iyi. Senin söylediğin gibi benim uyguladığım macun VRAM ve MOSFET için uygun değilmiş ama sıcaklıklar neden normal seviyede gösteriyor?

Upsiren ülkemizde satılıyor mu bilmiyorum maalesef, yükte VRAM sıcaklığı ne kadar oluyor? Ayrıca VRAM'lar senin bilgisayarının modelinde temas ediyor olabilir ama diğer MOSFET'leri ölçemediğimiz için ne kadar ısındığını bilemiyoruz.

Termal macunlar kurur ama termal Putty'lerin 3 yıldan fazla ömrü vardır. Kime sorarsanız sorun VRAM ve MOSFET'lerde macun kullanılmaz. İsterseniz böyle kullanın ama ileride sıkıntı çıkarabilir.

Upsiren ülkemizde satılıyor mu bilmiyorum maalesef, yükte VRAM sıcaklığı ne kadar oluyor? Ayrıca VRAM'lar senin bilgisayarının modelinde temas ediyor olabilir ama diğer MOSFET'leri ölçemediğimiz için ne kadar ısındığını bilemiyoruz.
thermal grizzly markanın tercih edilebilir termal padleri var bunlardan alıp yerleştirmek istiyorum fakat hangi kalınlıkta olması gerektiğini nerden bileceğim ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı