Laptopta %100 disk ve %100 CPU sorunu

quazzez

Yoctopat
Daha fazla  
Selam, bu laptop bir kaçaydır kullanılmıyordu ve açtıktan biraz süre sonra görev yöneticisine baktığımda hem CPU hem disk 90'ın üzerindeydi. Sıra sıra 100 falan oluyorlar. Nasıl düzeltebilirim? Bu arada bilgisayarı açtığımda, içinde secoh-qad.exe ve secoh-qad. Ddl gibi virüslerde vardı ama Kaspersky'la sildim. Onunla da alakası olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam, bu laptop bir kaçaydır kullanılmıyordu ve açtıktan biraz süre sonra görev yöneticisine baktığımda hem CPU hem disk 90'ın üzerindeydi. Sıra sıra 100 falan oluyorlar. Nasıl düzeltebilirim? Bu arada bilgisayarı açtığımda, içinde secoh-qad.exe ve secoh-qad. Ddl gibi virüslerde vardı ama Kaspersky'la sildim. Onunla da alakası olabilir mi?

Güncelleme nedeniyle disk kullanımı ve işlemci normaldir. Aylardır kullanılmıyor sonuçta onun dışında virüs mevcutmuş. Kaspersky muhtemelen halletmiştir ancak format atmanı öneririm.

Laptopunla yaptığın şey video izleyim LoL CS:GO gibi ufak çaplı oyunlar oynuyorsan bence Linux geç virüs derdi ile uğraşmasın(Valorant açmıyor). Çözüm olarak format atın.

Stok Windows ise uzun süre sonra açıldığında otomatik olarak güncellemeleri indirip kurmaya başlar. Bu sırada %100 olması normaldir. Virüs de varsa ben direkt format atmayı tercih ederdim.

Özellikle laptop donanımsal olarak pek güçlü değilse modlu Windows kurardım. %100 diske normal kullanımda da ulaşıyorsa HDD olduğunu tahmin ediyorum onun yerine SSD takılabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı