Laptopta CPU ve GPU sıcaklık değerleri normal mi?

Kutmoon

Hectopat
Daha fazla  
Monster Abra A5 v17.2 laptop aldık ve 2.günün sonunda her şey mükemmel keyifli eğlenceli kusursuz kasmadan drop yemeden olması gerektiği gibi oynatıyor ama CPU sıcaklığı görseldeki gibi 75 80 derecelerden bir anda 90 95'e kadar fırlıyor ve bu anlık olarak çıkıyor. Sonra anlık olarak iniyor sonra bir daha çıkıyor böyle ara ara oluyor yani her şey normal mi? Dediğim gibi bilmediğimden soruyorum sıcaklık değerleri normal mi? Eğer değilse bu konu hakkında ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim ve GPU da 86 da sabit üstüne hiç çıkmıyor normal mi her şey. Oynadığım oyun CoD Warzone.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    653,9 KB · Görüntüleme: 68
  • Adsız2.jpg
    Adsız2.jpg
    716,8 KB · Görüntüleme: 57
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle oynadığınız oyun işlemciye yükleniyor. Bundan dolayı ısınması. Yaz aylarında oluşumuz ve kullandığınız bilgisayarın laptop oluşundan ötürü bu derecelere çıkması normal. Ancak bir işlemci ve ekran kartı için bu sıcaklıklar normal değil. Pasif soğutucu ile bir nebze düşürebilirsiniz sıcaklıkları.

Laptoplarda CPU 85-88 GPU 75-80 derecelerde çalışması olağan ve normal olarak kabul edilir. V17.2 Clevo kasa olduğu için ısınma sorunları zaman geçtikçe yaşayacaksınız. Ek soğutma için güzel bir laptop soğutucu ile destek verip ısıları 4-6 derece daha aşağıya çekebilirsiniz.

Öncelikle oynadığınız oyun işlemciye yükleniyor. Bundan dolayı ısınması. Yaz aylarında oluşumuz ve kullandığınız bilgisayarın laptop oluşundan ötürü bu derecelere çıkması normal. Ancak bir işlemci ve ekran kartı için bu sıcaklıklar normal değil. Pasif soğutucu ile bir nebze düşürebilirsiniz sıcaklıkları.

Yani ben bu laptopu ortalama 4 5 sene kullanmayı planlıyorum ve beni 4 5 sene götürürse çok memnun kalırım ve bu 4 5 sene içinde de açıkçası performansını kaybetmesini kaybetse bile aşırı kaybetmesini istemiyorum, sizin bana her şeyi ideal hale ve dengeli sorunsuz şekilde kullanmam için verebiliceğiniz tavsiyeler nelerdir? Acaba yardımcı olabilir misiniz? Neler yapabilirim?

Laptoplarda CPU 85-88 GPU 75-80 derecelerde çalışması olağan ve normal olarak kabul edilir. V17.2 Clevo kasa olduğu için ısınma sorunları zaman geçtikçe yaşayacaksınız. Ek soğutma için güzel bir laptop soğutucu ile destek verip ısıları 4-6 derece daha aşağıya çekebilirsiniz.

Benim içime dert olan şey bu laptopun beni 4 5 sene götürmek zorunda olması yani bu düzeyde bu şekilde kullanarak ve dediğiniz gibi bir soğutucu alarak oyun performansını çok kaybetmeden ya da hiç kaybetmeden bu sıcaklık düzeylerinde ortalama 4 5 sene götürür mü ya da götürmesi için neler yapmam lazım bilgisayar içi ayar ya da herhangi bir ayar nasıl kullanmam lazım falan tavsiyeniz varsa çok güzel olur yardım edebilir misiniz?

Benim içime dert olan şey bu laptopun beni 4 5 sene götürmek zorunda olması yani bu düzeyde bu şekilde kullanarak ve dediğiniz gibi bir soğutucu alarak oyun performansını çok kaybetmeden ya da hiç kaybetmeden bu sıcaklık düzeylerinde ortalama 4 5 sene götürür mü ya da götürmesi için neler yapmam lazım bilgisayar içi ayar ya da herhangi bir ayar nasıl kullanmam lazım falan tavsiyeniz varsa çok güzel olur yardım edebilir misiniz?

Herhangi bir ayar yapmana gerek yok. 6 ayda bir bakımlarını aksatma, ayda 1 defa cihazın içini açıp fanları ve hava ızgaralarını temizle yeterli olacaktır. 4-5 sene zarfında yeni çıkacak oyunlarda pek bir performans alamazsın ancak günlük kullanım ve dönemimize ait oyunlarla rahatlıkla götürür seni cihaz.

Yani ben bu laptopu ortalama 4 5 sene kullanmayı planlıyorum ve beni 4 5 sene götürürse çok memnun kalırım ve bu 4 5 sene içinde de açıkçası performansını kaybetmesini kaybetse bile aşırı kaybetmesini istemiyorum, sizin bana her şeyi ideal hale ve dengeli sorunsuz şekilde kullanmam için verebiliceğiniz tavsiyeler nelerdir? Acaba yardımcı olabilir misiniz? Neler yapabilirim?

Şimdi durumu şöyle özetleyeyim bakımlarında 6 ayda 1 işlemci termal macunlarınızı yenilettirmeyi unutmayın. Teknik servise söylerseniz o anlar ne demek istediğimizi. Birde laptop'un altına güzel bir hava soğutma koyun çünkü pek fazla seçeneğiniz yok. İşlemcinin yada ekran kartının ısınması illaki zamanla performans düşüşüne neden olur ancak bu seneler sürer zaten. Kısa vadede böyle birşeyi hissetmezsiniz merak etmeyin.

Herhangi bir ayar yapmana gerek yok. 6 ayda bir bakımlarını aksatma, ayda 1 defa cihazın içini açıp fanları ve hava ızgaralarını temizle yeterli olacaktır. 4-5 sene zarfında yeni çıkacak oyunlarda pek bir performans alamazsın ancak günlük kullanım ve dönemimize ait oyunlarla rahatlıkla götürür seni cihaz.
Size ulaşabilmek için rica etsem instanızı ya da bir sosyal medya hesabınızı verebilir misiniz ? Sormam gereken sorular varda burda kesik kesik oluyor konuşma

Şimdi durumu şöyle özetleyeyim bakımlarında 6 ayda 1 işlemci termal macunlarınızı yenilettirmeyi unutmayın. Teknik servise söylerseniz o anlar ne demek istediğimizi. Bir de laptopun altına güzel bir hava soğutma koyun çünkü pek fazla seçeneğiniz yok. İşlemcinin ya da ekran kartının ısınması illaki zamanla performans düşüşüne neden olur ancak bu seneler sürer zaten. Kısa vadede böyle bir şeyi hissetmezsiniz merak etmeyin.

Size ulaşabilmek için rica etsem instanızı ya da bir sosyal medya hesabınızı verebilir misiniz? Sormam gereken sorular varda burada kesik kesik oluyor konuşma.

Size ulaşabilmek için rica etsem instanızı ya da bir sosyal medya hesabınızı verebilir misiniz ? Sormam gereken sorular varda burda kesik kesik oluyor konuşma

Size ulaşabilmek için rica etsem instanızı ya da bir sosyal medya hesabınızı verebilir misiniz? Sormam gereken sorular varda burada kesik kesik oluyor konuşma.
Maalesef kişisel hesaplarımı paylaşamıyorum soracağınız soruları konu açarsanız seve seve yardımcı olurlar burada. Konu açmaktan çekinmeyiniz. Teknoloji forumu burası sonuçta. :)

Size ulaşabilmek için rica etsem instanızı ya da bir sosyal medya hesabınızı verebilir misiniz? Sormam gereken sorular varda burada kesik kesik oluyor konuşma

Maalesef sosyalde hesap paylaşımı yasak veremiyoruz.

Maalesef kişisel hesaplarımı paylaşamıyorum soracağınız soruları konu açarsanız seve seve yardımcı olurlar burada. Konu açmaktan çekinmeyiniz. Teknoloji forumu burası sonuçta. :)

Tamam o zaman buradan sorayım, bu konuştuğumuz konu hakkında bilgim olmadığı için içimde bir ukte var şu an, ben üniversiteye yeni geçtim bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim ve 4 senem var bu yolculukta da bu arkadaşın bana 4 sene yardım etmesi gerekiyor, gerek üniversite için olsun gerek oyun anlamında olsun. Yıllar içinde performans düşüşüne laf etmiyorum çok doğal performansının düşmesi neredeyse her laptop ve bilgisayar ilk günkü gibi çalışmaz ama 4 senenin sonunda da örnek veriyorum bu görseldeki oyunu yine bu şekilde FPS olmasa da bir 60 70 80 FPS'lerde görmek isterim ya da yeni çıkacak oyunlarda düşük veya orta ayarlarda ya da günümüzdeki oyunlarda dediğim gibi sorunsuz oynatmasını isterim bu mümkün müdür? Bu yolculukta arkadaş yanımda olabilir mi yani? Neler yapılabilir.

Maalesef sosyalde hesap paylaşımı yasak veremiyoruz.

Hocam aynı şeyi size de kopyalayıp yapıştırıyorum. Bu konuştuğumuz konu hakkında bilgim olmadığı için içimde bir ukte var şu an, ben üniversiteye yeni geçtim bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim ve 4 senem var bu yolculukta da bu arkadaşın bana 4 sene yardım etmesi gerekiyor, gerek üniversite için olsun gerek oyun anlamında olsun. Yıllar içinde performans düşüşüne laf etmiyorum çok doğal performansının düşmesi neredeyse her laptop ve bilgisayar ilk günkü gibi çalışmaz ama 4 senenin sonunda da örnek veriyorum bu görseldeki oyunu yine bu şekilde FPS olmasa da bir 60 70 80 FPS'lerde görmek isterim ya da yeni çıkacak oyunlarda düşük veya orta ayarlarda ya da günümüzdeki oyunlarda dediğim gibi sorunsuz oynatmasını isterim bu mümkün müdür? Bu yolculukta arkadaş yanımda olabilir mi yani? Neler yapılabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı