Laptopta E ve C diskleri nasıl birleştirilir?

Dixon.6

Decapat
Daha fazla  
Bütün oyunlar ve sağlayıcıları otomatik C yükleniyor sonra hata veriyor gereksiz şekilde. E ile C'yi nasıl birleştirebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
C bölümünün disk üzerinde açılmış birinci bölüm ve Windows'un kurulu olan kısım olduğunu kabul ediyorum, diskinizin kapasitesi 2'ye bölünerek C ve E olarak isimlendirildiğini kabul ederek anlatım yapayım.

E isimli bölümdeki tüm dosyaları LAZIM ise yedekleyin ve disk yönetim ekranında e bölümünü siliniz. Daha sonra bölüm oluşturmadan C üzerine tıklayarak bölüm genişletme işlemi yaparak tüm E alanını seçerek tek bölüm olarak diskinizi kullanabilirsiniz.

A) hata yapma ihtimaline karşı önemli dosyaları USB bellek gibi alanlara taşıyınız.
B) yanınızda her ihtimale karşı yeniden Windows kurabileceğiniz medya bulundurun; USB bellekdeki ISO gibi.
C) bu konuda YouTube gibi yerlerde bol miktarda uygulamalı anlatımlar ve Google da eski yeni resimli anlatımlar fazlası ile mevcuttur.

Cesaretiniz veya tecrübeniz yok ise bilen birilerinden yardım alın.
Uzak erişim ile sorunsuz çözülebilecek olsa da ama ben help desk değilim 😇

C diski Windows'un kurulu olan kısım olduğunu kabul ediyorum ve diskinizin kapasitesi 2'ye bölünerek C ve E olarak isimlendirildiğini kabul ederek anlatım yapayım.
E isimli bölümdeki tüm dosyaları LAZIM ise yedekleyin ve disk yönetim ekranında e bölümünü siliniz. Daha sonra bölüm oluşturmadan C üzerine tıklayarak bölüm genişletme işlemi yaparak tüm E alanını seçerek tek bölüm olarak diskinizi kullanabilirsiniz.

A) hata yapma ihtimaline karşı önemli dosyaları USB bellek gibi alanlara taşıyınız.
B) yanınızda her ihtimale karşı yeniden Windows kurabileceğiniz medya bulundurun; USB bellekdeki ISO gibi.
C) bu konuda YouTube gibi yerlerde bol miktarda uygulamalı anlatımlar ve Google da eski yeni resimli anlatımlar fazlası ile mevcuttur.

Cesaretiniz veya tecrübeniz yok ise bilen birilerinden yardım alın.
Uzak erişim ile sorunsuz çözülebilecek olsa da ama ben help desk değilim 😇
Anladım,teşekkürler. Evet C ye windows kurulu lakin Windowsu da ben kurmadım :D. 3 e ayrılmıs depolamam: Yerel Disk C 200 GB, WİNDRİVER D 20 GB, Yeni Birim E 255 GB. E diskinde sadece oyun var hepsini silebilirim, önemli bir dosyam yok. E diskindeki her şeyi sildikten sonra dediğinizi yapsam herhangi bir sıkıntı çıkar mı?

Bahsettiğin windriver bölümü nedir?

Disk yönetim ekranına gelerek bir ekran görüntüsü ile disk bölümlemesini paylaşırsan daha net olur.

Paylaştığınız Windows'un Dosya Gezgini ekranı. Bunu istemiyorum.

Bilgisayarım simgesi üzerine gelip sağ tuşdan yönet seçeneği ile gelen yeni ekran da sol kısımda disk yönetimi isimli sekmeye tıklarsanız sağ kısımda diskler - isimler alanları gibi bölümler üzerinde işlem yapabileceğiniz bilgi edinebileceğiniz kısım gelecek. Ben o kısmı görmek istedim ki diskeksileriniz ve bölümlerin yapısını göreyim.

Bahsettiğiniz fotoğraf paylaşım hatası bende de oldu maalesef.

Bu işlemi YouTube'dan videolu anlatımları var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gibi...

Bilgisayarım simgesi üzerine gelip sağ tuşdan yönet seçeneği ile gelen yeni ekran da sol kısımda disk yönetimi isimli sekmeye tıklarsanız sağ kısımda diskler - isimler alanları gibi bölümler üzerinde işlem yapabileceğiniz bilgi edinebileceğiniz kısım gelecek. Ben o kısmı görmek istedim ki diskeksileriniz ve bölümlerin yapısını göreyim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Gibi...

https://www.mediafire.com/view/tyi2lpctrxmknto/D%C4%B0sk_Resim.jpg/file
Çok garip ya bana sormadan zamanında neden bu kadar ayırdıysa depolamayı arkadaş.

Gibi...

Hocam aynı işlemeleri yaptığımda C diskinde genişletme seçeneği çıkmıyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı