Laptopta eGPU ile ufak çaplı mining yapılır mı?

vakkoyun

Hectopat
Katılım
31 Ağustos 2020
Mesajlar
98
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar 3. nesil i7 işlemcili bir laptop var, bu laptopa 3060 Ti veya RX5700 riser ile bağlayabilir miyim? Görüntü almayacağım sadece etheryum kazacağım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle ama kesinlikle önermem. Laptoplar oyun oynarken kaç dereceye ulaşıyor mining yaparken verim almayı geçtim, laptopunuz alev topuna dönüşür. Sağlam bir masaüstü sistem dışında miningi önermem.
 

Her laptop modeline eGPU takamazsın zaten. Ya Thunderbolt desteği olacak ya da şu videoda bulunan şartlar olacak;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Madencilik en iyi masaüstü sistemde yapılır. Tek karttan iş bekleyeceğinize, 5 tane karttan madencilik yapmak daha mantıklı.
 
Dizüstü bilgisayara harici ekran kartı takarak mining yapmak pek tabii mümkün.

Birkaç yanlışı düzeltelim;
Riser üzerindeki USB portuna aldanmayın, kendi USB tanımlayıcısı yok ve protokolü USB değil. Seri iletişimde hızlı olan bir kablo ve soket kullanılmak istenmiş, yani bildiğimiz USB değil sadece görüntüsü öyle. Dizüstü bilgisayara böyle bir bağlantı yapmak kartı veya bilgisayarı çöpe attırabilir! Riser sadece PCI Express soketini dışarı taşımak için var, uzatma priz gibi. Dizüstü bilgisayara riser takılabilir tabii ama bilgisayarın USB girişinden değil, modeline göre anakartın üzerinden PCI veriyolu bağlantısı alınabilir (M.2 slotu, Wi-Fi kartı slotu, PCI-e bağlantı noktası vs.). Böyle bir bağlantı fazla zahmetli ve güvensiz olacaktır.

eGPU dediğimiz ekran kartları (Örnek cihaz) Thunderbolt teknolojisi ile çalışır. Bilgisayarın desteği olması şarttır. Bu cihazlar kapalı kutudur ve kendi güç kaynakları mevcuttur. Zaten tak çalıştır olurlar ve mining yapma açısından da herhangi bir sorun teşkil etmez

Normal bir ekran kartını eGPU bir karta çevirmek de mümkün. PCI to Thunderbolt çeviricilerden kullanmanız gerekir. Bu çeviricilerin desteğine göre daisy chain teknolojisi ile dizüstü bilgisayara birden fazla eGPU ekran kartı takmak da mümkün.

Son olarak şunu eklemeliyim. Thunderbolt desteği olan bir dizüstü bilgisayarda mining yapıyorsanız, bilgisayarı kullanmadığınız süreçte kapağının kapalı olması daha hayırlıdır zira ekran OLED falan ise arkasından çok ağlatır.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı