Laptopta FPS arttırma yolları nelerdir?

ftftc_

Kilopat
Katılım
3 Şubat 2018
Mesajlar
2.740
Makaleler
3
Çözümler
10
Sistem özellikleri: 1650 Ti - i5 10300H - (2x8) 16 GB RAM.

Hedef oyun Steam PUBG. Oyun ciddi sıkıntılar barındırıyor biliyorum fakat bu oyunu en optimize şekilde nasıl oynayabilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
ThrottleStop programını bir dener misiniz?
1620152146388.png
 
FIVR bölümünde sorun çıkarıyor mu?

FIVR'a girin. CPU Core seçeneği olacak ekranın üst orta bölümünde. Ona tıklayın. Hemen altındaki bölümde ayarlamalar var. Tiki kaldırın ve Offset Voltage'i yavaştan düşürmeye başlayın. İnternet'ten de işlemciyi insanlar hangi değerler ile Undervolt etmiş bir bakın. O değerler çalışıyorsa yavaştan o değerlerin altına doğru indirin. İndirirken çekirdek hızlarının düşüp düşmediğini de gözlemleyin.

Her şeyden önce ilk Prime95 kurun. Normal haliyle program üzerinden Stres testi yapın. CPU'nun hızına bakın. Sabit 3.4 Ghz falan kalıyorsa voltaj düşürürken de bu değeri korumaya çalışın. Daha detaylı falan anlatmamı isterseniz anlatabilirim.
İşlemci 80-83 derece , ekran kartı 70 den başlıyor bir iki saat sonra 78 falan oluyor kalıyor öyle.
Öyleyse ısınma kaynaklı bir problem yok. Daha da FPS almak istiyorsanız ThrottleStop ile birkaç ayarlama ile işlemciyi hızlandırabiliriz ama ısınma olacaktır.

Daha düşük gecikme için bildiğim kadarıyla Nvidia Denetim Masası üzerinden Gelişmiş 3D ayarlarında bir gecikme seçeneği var. Onu kullanabilirsiniz. Araştırmanızda yarar var. Belki yanlış hatırlıyor olabilirim.
 

Geri
Yukarı