Laptopta monitör kullanmak işlemciye düşen yükü azaltır mı?

G770 laptop kullanmaktayım işlemcim çok ısınıyor. Amacım işlemcinin yükünü ekran kartına vermek. Monitör alsam MUX görevi göreceği için işlemci rahatlar mı acaba?

1689239789828.png

Şu anlık gücünü kıstım sıcaklığı düşsün diye.

Oyunlarda ekran karti kullanimi ve FPS artar. Sicaklik cok dusmez. Macun surup sogutucu almak en mantiklisi.

Soğutucu var macun sürdürmem lazım onun süresi çok geçti.

Oyunlarda ekran karti kullanimi ve FPS artar. Sicaklik cok dusmez. Macun surup sogutucu almak en mantiklisi.

İşlemcinin yükü hafiflemez yani değil mi ona göre alacağım monitörü.

Gerçek anlamda soru. Performans açısından yararı olması harici monitörün hertz değerinin daha yüksek olması halinde değil mi? Yoksa başka faktörlerde var mı?

Harici monitör takmanızın avantajı dahili İntel ekran kartını kapatıp, harici Nvidia ekran kartından çıkış almanızı sağlar. Yani ekran kartını tam performans kullanmanızı sağlar. Dahili ekran kartı gücünü işlemciden aldığını biliyorum. Buna göre işlemci kullanım yükü düşer.

Harici monitör takmanızın avantajı dahili İntel ekran kartını kapatıp, harici Nvidia ekran kartından çıkış almanızı sağlar. Yani ekran kartını tam performans kullanmanızı sağlar. Dahili ekran kartı gücünü işlemciden aldığını biliyorum. Buna göre işlemci kullanım yükü düşer.
Hımmmmmm
Benim açımdan bakış açımı genişleten faydalı bir bilgi. Yukarıda sormuş olduğum sorunun da bir nevi cevabı gibi. Teşekkürler.... @393654 ve @The End

Gerçek anlamda soru. Performans açısından yararı olması harici monitörün hertz değerinin daha yüksek olması halinde değil mi?
Sorunuzu dogru anladiysam, monitorun hertz degeri hicbir katki saglamaz. Performansi arttirmasi su yuzden, laptoplarda 2 ekran karti olur biri islemci biri Nvidia gibi harici. Nvidia sadece oyunda devreye giriyor, masaustunde falan Intel calisiyor. Bu yuzden oyunlarda harici ekran karti tam performans calisamiyor. Monitor alip harici ekran kartina baglayip laptop ekranini da kapatmaniz durumunda islemcinin ekran karti devre disi kalir ve oyunlarda tam performans alabilirsiniz. Laptoplarda boyle sacma bir sey var. Paraya kiyip pahali bir laptop alirsaniz bununla ugrasmaniza gerek kalmaz. Hertz degerinin yuksek olmasinin tek avantaji daha akici bir goruntu ve rekabetci oyunlarda rakibi daha erken gormek.

Hımmmmmm
Benim açımdan bakış açımı genişleten faydalı bir bilgi. Yukarıda sormuş olduğum sorunun da bir nevi cevabı gibi. Teşekkürler.... @393654 ve @The End
HDMI ile harici bir monitöre bağlandığında Nvidia denetim masasındaki bazı özellikler'de açılmış oluyor. Fakat bu özellikler tüm ekran kartlarında aktif olmuyor. Örneğin GTX 960M de bu özellikler aktif olmadı. Detaylı bilgiler Nvidia sitesinde yazabilir.

t1.jpg
t2.jpg

Evet TV'ye bağlayınca geliyor o ayarlar ve 2 katı performans artışı oluyor 300'den 550 600 FPS'ye kadar çıkıyor.
HDMI ile harici bir monitöre bağlandığında Nvidia denetim masasındaki bazı özellikler'de açılmış oluyor. Fakat bu özellikler tüm ekran kartlarında aktif olmuyor. Örneğin GTX 960M de bu özellikler aktif olmadı. Detaylı bilgiler Nvidia sitesinde yazabilir.

Eki Görüntüle 1860099Eki Görüntüle 1860100

Technopat Haberler

Geri
Yukarı