Laptopta RAM uyumluluğu nasıl anlaşılır?

KaanDoganDemir

Hectopat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar benim HP Pavilion bir Gaming laptopum var ve RAM almayı düşünüyorum ama nasıl bir RAM alabilirim? Bir de tüm RAM'ler uyumlu olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet arkadaşlar benim HP Pavilion bir Gaming laptopum var ve RAM almayı düşünüyorum ama nasıl bir RAM alabilirim? Bir de tüm RAM'ler uyumlu olur mu?

CPU Zden spd sekmesini paylaşın öneri yapalım.

Tüm RAM'ler uyumlu olmaz SO-DIMM gibi farklı türlere ayrılır Laptop RAM'ler. Bunun için CPU-Z'den RAM bilgisine gelip öğrenebilirsiniz.

Ram alacaksanız bilgisayarınızda bulunan modelden alın eğer bulamazsanız en benzer özelliklerde olanı alın alırken MHZ ve DDR değeri önemlidir CPU-Z adlı programı indirip bize SPD kısmının fotoğrafını atabilirseniz size uygun rami önerebiliriz ve sizde raminizin bilgilerini öğrenmiş olursunuz.

Kullandığın RAM'in markasını ve modelini biliyorsan sitesinden ona uyumlu olan RAM'leri bulabiliyorsun mesela ben Crucial marka RAM kullanıyorum sitesinden uyumlu olan model RAM'i buldum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı