Laptopta Windows 11'e geçince VRAM 128 MB'a düştü

metft

Femtopat
Daha fazla  
Yaklaşık 2 ay önce bir laptop aldım, fena olmayan bir sisteme sahip. Aldıktan birkaç hafta sonra Windows 11'e yükselttim ve yükseltmemden sonra normalde kasmadan çalıştırdığı oyunu artık kasarak çalıştırıyordu bir de hata veriyordu oyun. Hatayı araştırdıktan sonra sorunun VRAM olduğunu fark ettim ve şok oldum, 128 MB VRAM'i bulunuyordu. Ne yapmam gerek bilmiyorum. Müşteri hizmetlerini arasam mı diye düşündüm ama bir şey yapacaklarını sanmıyorum.

Not: 8 GB RAM'i var bilgisayarın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Doğru diyorsun da öyle olmuyor ki mesela Blazing Sails oyununu sistemim kaldırıyor ama VRAM'le ilgili bir hata veriyor aynı şekilde Valorant'ta da oluyor.

O konuda haklısın minimum sistem gereksinimine takılıp oyunu hiç açmıyor ve hata veriyor. Hata almadan oyunu açmanın da çözümü vardır bence, onu araştırmak lazım.

O konuda haklısın minimum sistem gereksinimine takılıp oyunu hiç açmıyor ve hata veriyor. Hata almadan oyunu açmanın da çözümü vardır bence, onu araştırmak lazım.

O sorun birkaç gün oyuna girmeyi deneyince geçti ama bu sefer şöyle oluyor 1 maç ful kasıyor sonraki maç biraz daha az kasıyor öyle öyle gidiyor. Bir de bu konuyu müşteri hizmetleriyle görüşeyim mi çünkü bilgisayarı alırken bana böyle bir bilgi vermediler.

O sorun birkaç gün oyuna girmeyi deneyince geçti ama bu sefer şöyle oluyor 1 maç ful kasıyor sonraki maç biraz daha az kasıyor öyle öyle gidiyor. Bir de bu konuyu müşteri hizmetleriyle görüşeyim mi çünkü bilgisayarı alırken bana böyle bir bilgi vermediler.

Müşteri hizmetleri bu konuya müdahale edemezler, yardımcı olamazlar ki. Uygulamayla alakalı bir hata olduğu için mantıken herhangi bir suçları da yok. Riot'a ticket atıp çözüm önerisi isteyebilirsin bence. Valorant zaten stabil bir oyun değil her güncellemede oyunu bozup düzelttikleri için kasması veya kasmaması çok normal. Kendi laptopumda da Valorant'ta FPS çok komik seviyelerde düşük seyrediyor.

Müşteri hizmetleri bu konuya müdahale edemezler, yardımcı olamazlar ki. Uygulamayla alakalı bir hata olduğu için mantıken herhangi bir suçları da yok. Riot'a ticket atıp çözüm önerisi isteyebilirsin bence. Valorant zaten stabil bir oyun değil her güncellemede oyunu bozup düzelttikleri için kasması veya kasmaması çok normal. Kendi laptopumda da Valorant'ta FPS çok komik seviyelerde düşük seyrediyor.

Anladım, zaman ayırdığın için teşekkürler dostum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı