Laptopta yüksek fan sesi

LiteraryLucky

Kilopat
Katılım
25 Aralık 2017
Mesajlar
415
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam, kullanmakta olduğum laptopta fan sesi çok abartılı geldiği için internet üzerinden yeni fan satın aldım. Aradan iki ay geçtikten sonra fandan yine ses gelmeye başladı. Bilgisayarı 7/24 çalışacak şekilde kullandığımdan kaynaklı fan sürekli çalışıyor.

Bu ses sorununu nasıl çözebilirim? Bir arkadaşım fanın dönen kısmına WD-40 sıkabilirsin şeklinde öneride bulundu ancak fanın orta kısmı kapalı. Arasına sıkılacak bir yer göremedim. Tam olarak işlemi nereye uygulamak gerekir, uygulandığı takdirde sorun çözülür mü?

Fanın modelini görsel olarak ekliyorum.
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    Adsız.png
    203,7 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleyen: Moderatör:
Termal macun kaynaklı bir sıkıntı da olabilir. Kalitesiz, kurumuş, az ya da çok sürülmüş termal macun varsa, fanlar soğutma yapabilmek için yüksek devirde çalışıyor olabilir.
 
Bir önceki fanı değiştirirken termal macunu yeniledim. Coolor master mastergel pro ürününden güzelce sürüp iyice yaydım. Fan tertemiz ancak hırlar gibi bir ses çıkartıyor.

Söylediğim gibi ilk değiştirdiğimde iki ay boyunca hiç ses çıkartmadı. Sonrasında ara ara hırlar şekilde ses çıkartmaya başladı. Şimdi ise o sesi sürekli yapıyor.
 
Bir önceki fanı değiştirirken termal macunu yeniledim. Coolor master mastergel pro ürününden güzelce sürüp iyice yaydım. Fan tertemiz ancak hırlar gibi bir ses çıkartıyor.
Kalitesiz ucuz marka fan aldıysan da sesli çalışıyor olabilir, ben de laptop kullanırken yeni fan alıp takmıştım, birkaç ayda sesli çalışmaya başlamıştı.
 
Kalitelisini nasıl bulabilirim ki? İnternet üzerinde araştırma yaptığımda bir tek N11 üzerinde satılıyordu bu fanlar.
Bilmiyorum ben birkaç sene önce internet üzerinden 2 tane aldım ikisi de kısa sürede sesli çalışmaya başladı. Kaliteli laptop fanı önerisi yapabilecek varsa yapsa güzel olur.
 

Geri
Yukarı