Laptopu 1 Gün Boyunca Açık Bırakmak

Şehir dışında kuzenimde kalıyordum. AKK'si yoktu benimde indiremediğim 4 oyunum vardı, onları arka arkaya indir, film falan izle derken tam 5 gün açık kalmıştı hala canavar gibiydi :)

Kuzeniniz Yurtdışında galiba :D akksiz net var mı ya ülkede :D
Bir şey olamaz kendini kapatır en fazla

Hocam kendini nasıl kapatacak :D ?
170 kusur gun acik birakan adam vardi profilimde :)

Yok artık :D
 
Mesela i5 işlemcim 105 derece sıcaklığa gelince kendini kapatıyor. sürekli açık kalınca ısınır ve kapanabilir. bir sorun teşkil etmez yeri geldiğinde bende 2-3 gün açık bırakıyorum proje çizerken.
 
Yalnizca indirme yaparak kapanacak derecelere kadar isinmaz bir bilgisayar bana kalirsa. Benim acik birakip oyun indirdigim cok olmustur ama bir sikinti olmadi :) Ekran kapagini kapatmamaniz, parlakligini kisip guc ayarlarindan 10 sn sonra kapanmaya ayarlamaniz yarariniza olur, isinmayi azaltir. Ben o sekilde kullaniyorum. Ekran kapanir ancak kapak acik kalir. :)
 
Sıkıntı olmaz kardeşim download bilgisayarı olarak kullandığım Casper bilgisayarım var yaklaşık olarak iki buçuk aydır açık. :-D
 
Sorun olmaz. Ama batarya dolu halde bilgisayarın içinde kalması bataryanın ömrünü azaltabilir. Bataryayı çıkarıp indirme yapabilirsiniz ama gece elektrik kesilirse bilgisayar kapanır.
 
@Silinen üye Seni daha önce de başka bir başlıkta bu konuda uyarmıştım. Bataryanın dolu halde laptop'a takılı olması ile dolu şekilde çıkarıp kenara koyman arasında bir fark yok. 2 türlü de batarya akımda olmuyor ve kullansan da kullanmasan da kendi ömrünü tüketiyor. Sorun, bataryanın sürekli prize bağlı olması değil, sorun bataryanın her 2 türlü de dolu olması.

Laptop fazla ısınmadığı sürece sorun değil, günlerce açık kalmasında bir sakınca yok. Benim de yıllardır 15-20 gün kadar açık tuttuğum zamanlar oluyor.
 
Batarya sürekli laptopta takılı olarak tam dolduğunda akım kesiliyorsa tamam haklısın. Bilgi için teşekkürler. İyi forumlar. :)
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı