Laptopu sürekli şarjda kullanmak zararlı mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Burada detaylı bir şekilde anlatılmış.
 
Bazı kişiler gelip pilini çıkartmanı yoksa pilinin biteceğini söyleyeceklerdir. Fakat bana göre pili çıkartmak yanlış. Voltaj dalgalanmalarında, elektrik kesintilerinde anakartını o pil koruyor. 150-250 liralık pile bir şey olmasın diye çıkartıp 1-2 bin liraya anakartını değiştiren tanıdıklarım oldu.
 
Sürekli şarjda kullanmayın ben sürekli şarjda kullandım 2 yıl dayandı ama eğer doldur boşalt yaparsanız daha uzun olur süresi.

Bataryaların en verimli çalıştığı aralık %20 ile %80 arasıdır. Çok fazla %20'nin altında olması da çok fazla %80'in üzerinde olması da zarar verir bataryaya.
 
Ben hiç şarjdan çıkarmam ama çıkardığım zaman google chrome ile gezintide 2.5 saat gidiyor. Bataryam 2500 Mha.
 
Zararı olmaz. Şöyle olmaz, mesela benim laptopumda şarja takılı olsa bile pil oranı 95'in altına düşmeden pili doldurmuyor, adaptörden kullanıyor. Ama laptopunuzda böyle bi koruma yoksa yani pil yüzde kaç olursa olsun şarja takar takmaz pili doldurmaya başlıyorsa sürekli doldur boşalt yapacağı için pilin ömrünü azaltır.
 
Şarjı %100 iken 5 saat civarı sonrası %10'da şarja takın uyarısı veriyor. Beklediğimden daha dayanaksız çıktı. Daha önce laptop deneyemim olmadığı için bilemiyorum. Belkide normaldir. Şarja tak çıkar yapmakta istemiyorum sürekli.
 

Geri
Yukarı