Laptopu sürekli şarjda kullanmak zararlı mı?

GhostRileyy

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, Excalibur G770 kullanıyorum. Genelde sadece oyun oynadığımdan laptop sürekli şarjda. Onun dışında günlük kullanımımda da hep şarjda kullanıyorum, video izlerken ya da alışveriş yaparken. Bunun laptopa bir zararı var mıdır?

Merhaba, Excalibur G770 kullanıyorum. Genelde sadece oyun oynadığımdan laptop sürekli şarjda. Onun dışında günlük kullanımımda da hep şarjda kullanıyorum, video izlerken ya da alışveriş yaparken. Bunun laptopa bir zararı var mıdır?

Çoğu yeni nesil laptopta full şarj olduktan sonra gücü kesiyor, içiniz rahat olsun.

Kral benim bir Toshiba vardı bataryası ölüydü 5 dakikada şarj bitiyordu ben o laptopu yaklaşık 10 yıldır şarjda kullanıyorum bir sorun görmedim hatta şu an kardeşim kullanıyor şarjda 😅

Çoğu yeni nesil laptopta full şarj olduktan sonra gücü kesiyor, içiniz rahat olsun.
Hocam peki bu bir sorun teşkil eder mi? %100 de olmuyor fakat düşmüyorda. Kusura bakmayın bu işlerden anlamıyorum pek.

Haftada 1 bataryayı da kullanıp tekrar doldurursanız sağlığı için daha iyi olacaktır. Uzun süre kullanılmayan batarya da bir süre sonra sıkıntı çıkarabilir. Arada bir boşalt doldur yapmak lazım bataryaları.
1-2 kez yaptım bu işlemi ilk zamanlar daha sonra bıraktım. Gerçekten işe yarıyor mu ?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-05-15 194054.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-15 194054.png
    7,9 KB · Görüntüleme: 64
Hocam peki bu bir sorun teşkil eder mi? %100 de olmuyor fakat düşmüyorda. Kusura bakmayın bu işlerden anlamıyorum pek.

Bahsettiğim durum tam da bu hocam. Hiçbir sorun olmaz battery health charging diye geçiyor.

1-2 kez yaptım bu işlemi ilk zamanlar daha sonra bıraktım. Gerçekten işe yarıyor mu?

Arkadaşın dediği gibi ama 1-2 haftada bir bataryayı komple sıfırlarsanız daha sağlıklı ve uzun ömürlü olur.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı