Laptopum kendi kendini kapatıyor

Ben zaten yeni laptop aldım. Bunu satıcam ancak alan insan da başımı ağrıtmaması lazım dolayısı ile sorunu çözmeden satmak istemiyorum satarsam da sorunu belirtip fiyat düşmem gerekicek. E anakart fiyatını düşsem bana ne kalıcak :)
Bakalım tek çare grafik kartını underclock yapmak gibi görünüyor.
 
Tek çözüm gibi duruyor çünkü anakartı tamir ettirseniz 60-120 lira civarı tamiri oluyo fakat 3 ay sonra yine aynı oluyo inş chipset sorunu yoktur.
 
Kardeşim diğer cevapları okuyacak vaktim yoktu, belki aynı cevabı veren olmuştur. Bu sorun bütün laptoplarda bir klasik çözmenin yöntemi var mı dersen tek çözüm servis yapacak başka bir şey yok. Fan temizleme falan hiç etki etmez, bu sorunu iki laptopumda da yaşadım ve kendi çözüm yöntemlerim işe yaramadı.

Servis en iyi çözümdür servise gönderin vidaları açılmış eksik olsa bile serviste hallediliyor her şeyi ve extra bilgi veriyim sakın farklı bir tamirciye gönderme sana laptop aynı şekilde veya daha da bozulmuş halde gelir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yorumlarınız için teşekkür ederim. 1700 lira civarı bir param vardı ben de gittim asus x550jk - xo012D aldım. Diğeri zaten 3 yıllık bilgisayardı illa ki sorun çıkarıyorlar bir süre sonra. Ancak gözlemlediğim kadarı ile yeni laptopum da aşırı yavaş. nedenini anlamadım. i5 4200 H işlemcisi var. İşlemci hızı 2.8 ancak çok ağır geldi makina bana :( acaba RAM den mi kaynaklanıyor? 4GB RAM var ama zannetmiyorum.

Mesela oyun oynarken hiç kasmıyor. (oynadığım oyunlar Fifa 15 ve world of tanks yüksek ayarlarda oynuyorum.) Ancak oyundan çıktıktan sonra bilgisayarın kendine gelmesi için biraz zaman gerekiyor. Ya da oyun esnasında ALT+TAB yapıyorum makine bi 15sn de kendine anca geliyor. Ürüne windows 8.1 kurdum. Yanında gelen driver CD'si de windows 8.1 driverlarıydı zaten ancak bu yavaşlık yada işlem yapma süreci beni deli etti.

Acaba ben mi i7 işlemciye alışkınım. Önceki iki dizüstü bilgisayarım da i7 işlemciye sahipti. Bu i5 olduğu için mi böyle kasıyor anlamadım ya da harddisk hızı mı düşük acaba bilgisayarın :( ama zannetmiyorum başka bir şey olmalı bunun sebebi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı