Laptopumu Nasıl Kullanmalıyım ? Bataryasız Fişte mi ?

Bende her daim bilgisayarımı bataryasıyla şarj halinde kullanırım. Arada bir şarjdan çıkarıyorum. Sadece ekran açıkken bile anormal derecede hızlı pil tüketiyor. Msi g60 0-nd kullanıyorum. Full doluyken bile 1 saate kadar bitiyor. Film veya sadece ekran açıkken böyle çabuk bitmesi anormal değil mi ?

Son düzenleme:
Yanlız ben oyun oynarken şarjdan kesmiyorum. Normal masaüstünde bir dosya açık onu okuyorum veya alttan media player çalıyor veya film seyrediyorum. Bu şekilde pil anormal derecede hızlı tükeniyor. Hatta geçen laptobu şarja taktım. %100 olduğunda kapattım. Mouse ışığı yanıp sönüyordu ancak kapattığımdan emin olmakta beraber bir buçuk gün sonra laptobu açtığımda şarj %85 e inmişti.

Elektrik kesintisi sadece hdd'ye zarar verir. Ancak kesintiden sonra gelen o ilk voltaj çok dengesizdir ve pc'ye büyük zararlar verebilir.

Demek istediğin elektriğin gidip pc kapanması bilgisayara zarar vermez ama tekrardan elektrik gelince voltaj dalgalanması zarar verirse piyasada akım koruyuculu prizler var. Onlarla da bu sorunu çözersin o zaman.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı