Laptopun Ekranında İz oluşuyor

CanMüd

Decapat
ASUS TUF Gaming FX504GD-58220 laptopum var. Biraz önce ders videosu izlerken Chrome'da yeni sekme açtığımda videodaki yazıların yeni sekmede de gözüktüğünü gördüm. Karanlık tema kullandığım için görmem kolay oldu yani beyaz bir sayfada pek belli olmuyor. Yazılar birkaç dakika içinde içinde yavaş yavaş siliniyor kendiliğinden. Biraz araştırma yaptığımda LCD panellerde buna "ghost screen" denildiğini öğrendim ama ghost screen'de aynı görüntü uzun süre durduğunda oluşuyormuş ve hiç düzelmiyormuş. Ben de 5 dk gibi kısa bir sürede görüntü ekrana yapışıyor ve başka bir görüntüye geçtiğimde 5 dk içinde siliniyor. Eskiden böyle bir sorunla karşılaşmadım hiç. Bilgisayarı 2018 Ekim ayında almıştım. Ne yapmam gerekiyor?

Ips ekransa normal bir durum. En fazla garantiye verip panel değişimi isteyebilirsiniz. Kabul etmeme ihtimalleride var.

Garip, fotoğraf atar mısın.
Fotoğrafta seçmesi çok zor. Google yazısının üstünde silik bir şekilde Google yazısı var.
Bir şey yapman gerekmiyor normal bir durum. Sıkıntı oluşmaz. IPS LCD ekranlarda kısa sürede olup kısa sürede gidiyor.
İlk kez böyle bir şeyle karşılaştım bana normal gelmedi hiç
Ips ekransa normal bir durum. En fazla garantiye verip panel değişimi isteyebilirsiniz. Kabul etmeme ihtimalleride var.
Neden kabul etmesinler ki? Bu sorunun olması için ne yapmış olabilirim?
Çözümü beklemek başka çare yok, IPS panelde anormal bir durum değil (OLED panel olsa ama o ekran çöp).
Kendi kendine düzelir mi? Konuyu açtıktan sonra bilgisayarı kapatmıştım gün içinde hiç açmadım daha şimdi açtım ve sorun devam ediyor, y
Farklı tarayıcıda oluyor mu?
Tarayıcıyla alakalı bir durum değil ben karanlık temadan dolayı farkettim bunu. Windows kapanırken de gözüküyor.
yani 20 saat kapalı kalmış.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2019-11-23 at 21.54.57.jpeg
    WhatsApp Image 2019-11-23 at 21.54.57.jpeg
    90,3 KB · Görüntüleme: 137
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı