Laptopun pilde işlemci hızı düşüyor

UiiyHaçanDa

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7 11800H / RTX 3070 / Hynix 1x16 3200 MHz CL22 / WD SN530 512GB / TGL Scala_TLS /Kingston 500GB 3500 mb/s
Laptopu şarjdan çıkarınca hız çok düşüyor, düşmesinin normal olduğunu anlıyorum fakat YouTube'da dahi takılmalar oluşuyor.

3.80 GHz - 4.20GHz aralığından 1.50GHz - 2.00 GHz'e düşüyor.

Pil ayarlarını da becerebildiğimce en yükseğe almaya çalıştım. BIOS güncellemesini de yaptım.

Düşmesi normal. Her seferinde %100 CPU'ya yüklense en fazla 15 dk ekran süresi verir kapanır yoksa.

Doğrudur katılıyorum fakat bu aleti pilde kullanamayacak mıyım? Google da kaydırırken bile takılıyor ara sıra.

Laptopu şarjdan çıkarınca hız çok düşüyor, düşmesinin normal olduğunu anlıyorum fakat YouTube'da dahi takılmalar oluşuyor.

3.80 GHz - 4.20GHz aralığından 1.50GHz - 2.00 GHz'e düşüyor.

Pil ayarlarını da becerebildiğimce en yükseğe almaya çalıştım. BIOS güncellemesini de yaptım.
Evet dedikleri gibi düşmesi normal çünkü bataryanın sağlıklı bir şekilde verebileceği güç sınırlıdır ve pilin çabucak bitmesine sebep olacaktır. Yaptığınız ayarlar asla şarjdayken verebileceği performansı sağlamaz. Sadece biraz arttırabilir. Ama Youtube'da kasması çok ilginç.

Ben kendi panelinden ve Windows ayarlarından performans moduna aldım. 1 saat sonra kapanıyor ama düzgünce girebiliyorum. (Windows 11 kullanıyorum)

Nitro sense ve pil ayarlarından yüksek performansa aldım, bende Windows 11 kullanıyorum, 30 dk gitse yine yeter :)

Evet dedikleri gibi düşmesi normal çünkü bataryanın sağlıklı bir şekilde verebileceği güç sınırlıdır ve pilin çabucak bitmesine sebep olacaktır. Yaptığınız ayarlar asla şarjdayken verebileceği performansı sağlamaz. Sadece biraz arttırabilir. Ama YouTube'da kasması çok ilginç.

Evet sıkıntım da oyun oynamayı düşünmüyorum zaten günlük işleri yapsam yeter şu anda forumda kaydırken bile kasıyor :(

Nitro sense ve pil ayarlarından yüksek performansa aldım, bende Windows 11 kullanıyorum, 30 dk gitse yine yeter :)

Evet sıkıntım da oyun oynamayı düşünmüyorum zaten günlük işleri yapsam yeter şu anda forumda kaydırken bile kasıyor :(
Youtube'da video izlerken görev yöneticisinden cpu kullanımı gibi istatistikleri ss alıp atar mısınız? Virüs olabileceğinden şüpeheleniyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı