yasinetrus
Hectopat
Laptop'un performansını artırmak için pilini çıkarıp şarj kablosu takılı bir şekilde kullansam bir sorun olur mu ?
Performans artışı ve bir sorun olmaz. Pili çıkarıp kullanmanızı öneririm kendim yıllardır öyle yapıyorum. Sebebi ise bataryanın kendisini sürekli sarj ettiğinden dolayı pil ömrünün kısalmasıdır, sarja takılıyken kullanamayacağınız durumlarda bataryayı kullanın ki bataryanın pil ömrü kısalmasın. Örnek olarak laptop ilk aldığınız zaman pil ömrü 3-4 saat arası giderken 1 sene sonra bu durum 1-2 saatlere kadar düşebilmekte sebebi ise sürekli sarjda kalmasıdır. Yanınızda priz bulunduğu durumlar da bataryayı çıkarıp ömrünün kısalmasını engelleyebilirsiniz. Derseniz ki ben hep prizde oynuyorum priz olmayan yerde kullanmam o zaman pili çıkarmanız gerekmez tabi.Laptop'un performansını artırmak için pilini çıkarıp şarj kablosu takılı bir şekilde kullansam bir sorun olur mu ?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.