Laptopun üzerine çay döküldü

Mccree

Hectopat
Katılım
31 Ağustos 2016
Mesajlar
350
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Kardeşim laptopun üzerine ıhlamur çayı dökmüş. Dökülür dökülmez kapatmış bilgisayarı. Hemen üzerini kuru peçete ile silmiş. Daha sonra kürdan ve peçete ile tuşların kenarlarını kurulamış. Alalı daha 1 ay bile olmadı. Garantisi bozulmasın diye kendim içini açmak istemiyorum. Garantiye girmeyeceğinin farkındayım. Pili çıkmıyor bilgisayarın. Hatta dışından bakında pile benzeyen bir kısmı bile yok. Ne olur ne olmaz sakın açmamasını söyledim. Bozuldu mu bilmiyoruz daha. Ne yapmalıyız. Vatandan aldık. Direk Vatan aracılığı ile servise yollayalım mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anlık olarak pirince yatırmanız gerekmekte. Eğer anlık olarak yatırmadıysanız ne yazık ki servis yolu gözüküyor.
 
Bence kurumasını bekleyin ve çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Zaten garanti dışı işlem olduğu için çalışmazsa yollarsınız. Benimkine de döküldü ve kuruduktan sonra 3 yıl sorunsuz çalışmıştı.
 
Bence bir hafta bekleyin kuruması için garanti olsun sonra açın çalışırsa çalışır, çalışmazsa garantiye gönderin birden açılmıyor deyin.
 
Bir gün kurumasını bekleyin hatta yapabilirseniz çok hafif uzaktan saç kurutma aleti ile çok ısı vermeden kurutabilirsiniz. Bir günün sonun açılmazsa mecbur servise gidecek eğer şanslıysanız teknisyenin insafına gelirse garantiden işlem yapabilir. Eğer Vatan'a verirseniz de çay döküldü vs diye belirtmeyin.
 
Ben su döktüğümde güzelce içini açıp temizlemiştim. Bayağı bir parçasını sökmeme sebep olmuştu ama sonucunda sorunsuzca çalıştı.
Şans işi desek yeridir. Şekerli ise çok sıkıntı, değilse de beklemenin bir yararını göremiyorum ben. Yine olsa yine içini açar, temizlerdim. Sonrasında başka bir sebep için garantiye verdiğimde garanti dahilinde tamir bile gördü. Kasa içi değil kamerası sıkıntılıydı. Belki de hiç açmadılar, açsalar fark ederlerdi.
Bu arada pili içeriden çıkabiliyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı