Last of Us Part 1 PC'ye 48GB'lik 1.0.5 güncellemesi geldi

Makaleler
4
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060TI 8GB, Ryzen 5 5600, 16 GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM, ASUS A320M-F, Snowman M200, Aego Gamegaraj 650W PSU
Meslek
Öğrenci
Düşük ve orta ayarlardaki kaplama kalitesini arttıran, gölgelendirici yükleme sürelerini kısaltan oyunu her 2 dakikada bir 5 dakikalığına donduran "Please Wait" yazılarını gideren, VRAM kullanımı azaltıp, işlemci performansını arttıran bir güncelleme olmuş. Yani kısaca full optimizasyon kasmışlar.

AMD'ye özel olarak yükleme sürelerini kısaltan da bir yama olmuş bu.

Daha fazla detay için:

Bence yine de düzelmemiştir pek bir şey. Tabii oyuna sahip bile olmadığım için bilmiyorum.

Ancak gördüğüme göre o kadar sıkıntılı, o kadar rezil bir oyunu kolay kolay düzeltemezler.

48 GB yama demek doku paketleri ve kaplamalar üzerinde oynama demek. Efektler üzerinde oynamak demek. Optimizasyonun hepsini kod ile yaptıklarını sanmıyorum :)
Zaten yama notlarında ilk bahsedilen şey düşük ve orta ayarlardaki kaplamaların kalitesini yükselttik yazısı.
Düzeldiğine hala inanmıyorum kesin bir şeyleri daha batırdılar.
Bu sefer "Artık klavye ile de oyunu oynayabileceksiniz" gibi hataları düzeltmek yerine direkt optimizasyon kasmışlar. Tabii hâla daha düzelmemiş olması yüksek bir ihtimal.

Oyunu çok önceden sildim çünkü düzeleceği yok gibiydi gerçekten. Her aç kapa yaptığımda shader yüklüyordu vs. İndirip test eden tecrübelerini paylaşabilir mi?
Oyun bende yüklü ama 48GB'lik yamayı yükleyip test etmem en erken yarın akşamı bulur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı