League of Legends FPS Problemi

Doğukan Karaca

Decapat
Daha fazla  
Herkese öncelikle merhaba. Benim şöyle bir sorunum var. Diğer oyunlarda problem yaşamıyorum fakat LoL'de FPS droplar yaşıyorum Savaşlarda FPS çok düşüyor asla böyle olmuyordu. Vsync açık oynuyorum kapattığım zaman ekranda yırtılmalar ve oyun takılarak ilerliyor. Bu da olmuyordu önceden yeni olmaya başladı anlamış değilim diğer oyunlarda sorun yok iken bu oyunda böyle sorunlarım oluyor. Yardım edebilicek olursa şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Grafik ayarlarını en yüksek ayarlara çekin. Benim laptop da GT635M olmasına rağmen en yüksek ayarlarda takılmadan 14 ile 60 ms arası değişkenlik ile oynayabiliyorum şu an için.
MS değerinin bilgisayar özellikleriniz ile yada yüksek düşük grafik ayar ile ilgisi yoktur. MS daha çok internet bağlantınız ve oyunun serverları ile alakalıdır. FPS ise bilgisayarınız ile alakalıdır.

@Merry
Ben ms değerinin bilgisayar özelliği ile alası olduğuna dair bir şey mi söyledim ? Ben öyle bir durum belirtmedim.
Grafik ayarlarını en yüksek ayarlara çekmelerini söylemişim.
FPS sabitleme 144 seçmelerini söylemişim.
Ekran kartıma değinmişim. Ekran kartıma rağmen en yüksek ayarlarda oynayabildiğimi belirtmişim.
Üzerine 14 ile 60 ms arası değişkenlik ile oynayabildiğimi belirtmişim.
Kısaca ms değerine takılmadan grafik ayarlarını en yüksek ayarlara çekince takılma, gecikme durumunu kendi cihazım da çözmüş olduğumu belirtmişim.
Yanlış yorumlayan sensin kusura bakma.

Bu dediğin ms lere ben de bakmistim. 5 6 ms arasi degisiyordu normal bir değer mi bunlar ?

Sorun çözüldü mü bilmiyorum. FPS limitini kendin ayarla V-Sync kaldır. GeForce Denetim panelinen LoL ekli değilse oyunlara oyunu ekleyin ve tam performans yapın. Belki sistem dosyaların da arızalanmış olabilir Windows 10 kullanıyorsan sistem dosyalarını onarma yapabilirsin.

Bu konu hakkinda Riot Games ile iletişime geçmelisin. Riota ticket atman sorunun çözülmesinde kesin bir sonuca ulaştıracaktır.

@erenn_alp Riota ticket attım evet ama fayda görmedim hep aynı şeyleri söyledir .
@dgknyl Fps Vsync kaldırınca oyunda takılmalar ve ekranda yırtılmalar oluyor 200 fps oluyor ama oyun sanki kasıyormuş gibi hissediyorum windows dosyalarında arıza oldugunu düsünmüyorum 2 gün önce format attım bilgisayara driver desen hepsi güncel termal macun yeniledim kasa temizledim. Nvidia denetim masasında league of legends olarak eliyorum ve maksimum performansa çekiyorum ama nafile çözemedim yani diğer oyunlarda olmuyor sadece bu oyunda oluyor

Yanlış anlamayın ama size cevap veren arkadaş yanlış yorumlamamış, yazdığınız yazıdan grafik ayarlarını yükseltince pingin düştüğü gibi bir anlam çıkıyor. Öyle demek istemediyseniz eğer, noktalama işaretlerini daha dikkatli kullanmanızı öneririm.

Yazdıklarınızı yanlış anlayan ben değilmişim sadece teşekkürler açıklama için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…