League of Legends FPS Problemi

Doğukan Karaca

Decapat
Daha fazla  
Herkese öncelikle merhaba. Benim şöyle bir sorunum var. Diğer oyunlarda problem yaşamıyorum fakat LoL'de FPS droplar yaşıyorum Savaşlarda FPS çok düşüyor asla böyle olmuyordu. Vsync açık oynuyorum kapattığım zaman ekranda yırtılmalar ve oyun takılarak ilerliyor. Bu da olmuyordu önceden yeni olmaya başladı anlamış değilim diğer oyunlarda sorun yok iken bu oyunda böyle sorunlarım oluyor. Yardım edebilicek olursa şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekledim abi. Günlerdir araştırıyorum şu lol deki ani fps düşüşüne çözüm bulamadım ya. Oyunu ultra ayarlarda da oynasam orta ayarlarda da oynasam oynarken fps düşüşü yok gayet akıcı ama oyunda üsse dönüp marketi açarken 1 saniyeliğine fps 20-30 gibi bir değere düşüp oyun takılıyor.

Ben vsync kapalı 144 fps sabitledim. Limitsiz yaptığımda yırtılamalar bende de oluyor. Bende lolde fightlarda falan kasma yokken marketten item almak için her açtığımda fps 15 20 civarına düşüyor saçma bir şekilde anlık donma oluyor. Çözemedim ne yaptıysam.
Market acilinca anlik donma herkeste oluyor RX580 ve i5 6400 um var bende de oluyor arkadaşlarimdada

Umarim çözerler yoksa bende deli olucam.
Kafaya o kadar takmıştım ki bilgisayarı her açmamda ilk işim internette bu sorun hakkında araştırma yapmak oluyordu. Bi sürü oyunda ultra ayarlarda ne fps drop var ne başka sorun. Ama bu oyunda her market açmada anlık donma mı olur yahu.

Geçtiğimiz gün League of Legends oyununa başladım bende.
Bende şu an için laptop üzerinden oynuyorum masaüstü sistemin ekran kartı olmadığı için.

FPS değeri 100 FPS altına hiç düştüğünü görmedim ben. MS olarak genelde 14, 16 olarak kalıyor. Bazen 60, 80 olduğu da oluyor. Anlık ping gördüğü zaman ise 300 civarına yakın oluyor.

FPS ve ms den kaynaklı bir sorun yoksa laptop kullanıcılarının anlık takılma durumları bence laptop ekranından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Laptop ekranları genel olarak 60 Hz olduğu için yüksek FPS durumunda görüntü oluşturulacak kare hızına yetişemediği için bu durumu yaşıyor olabiliriz.

Bende 1, 2 bazen 3 sn gibi takılmalar yaşıyorum laptop üzerinde.

Laptop ile 144 Hz ve üzeri Hz değeri olan bir monitör ile kullanan varsa bilgi aktarmasını rica ediyorum.
Geçtiğimiz gün League of Legends oyununa başladım bende.
Bende şu an için laptop üzerinden oynuyorum masaüstü sistemin ekran kartı olmadığı için.

FPS değeri 100 FPS altına hiç düştüğünü görmedim ben. MS olarak genelde 14, 16 olarak kalıyor. Bazen 60, 80 olduğu da oluyor. Anlık ping gördüğü zaman ise 300 civarına yakın oluyor.

FPS ve ms den kaynaklı bir sorun yoksa laptop kullanıcılarının anlık takılma durumları bence laptop ekranından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Laptop ekranları genel olarak 60 Hz olduğu için yüksek FPS durumunda görüntü oluşturulacak kare hızına yetişemediği için bu durumu yaşıyor olabiliriz.

Bende 1, 2 bazen 3 sn gibi takılmalar yaşıyorum laptop üzerinde.

Laptop ile 144 Hz ve üzeri Hz değeri olan bir monitör ile kullanan varsa bilgi aktarmasını rica ediyorum.

Dün yaptığım bir ayar ile duruma çözüm buldum gibi.
FPS sabitleme 144 seçin.
Grafik ayarlarını en yüksek ayarlara çekin. Benim laptop da GT635M olmasına rağmen en yüksek ayarlarda takılmadan 14 ile 60 ms arası değişkenlik ile oynayabiliyorum şu an için.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı