League of Legends plat serileri

alideniro

Decapat
Katılım
11 Mayıs 2021
Mesajlar
84
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: AMD Ryzen 5 5600X
GPU: ZOTAC GeForce RTX 3060 Ti Twin Edge
Anakart: MSI B450M-A PRO MAX
RAM: Corsair Vengeance LPX 32 GB (16x2)
SSD: XPG 512 GB M2, JD 480 GB SATA
PSU: Sharkoon SHP650 V2 650W
Soğutucu: Noctua NH-U12A chromax.black
Kasa: MSI Mag Forge 100R
Monitör: LG 32GN550-B

Klavye: RAZER Blackwidow V3
Fare: RAZER Basilisk V3
Kulaklık: RAZER Kraken V3 Hypersense

Telefon: iPhone 13
Tablet: iPad 9
Kulaklık: RAZER Hammerhead TWS Pro
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Mimar, 3D Tasarımcı
10 yıla yakın süredir bu oyunu oynuyorum. Her sene hesabı Plat'a park ederim sonra da keyfi olarak arkadaşlarla aram falan oynarım. Bu sene bu işi yapamıyorum. 6 kere plat serisinden düştüm. 1 değil 2 değil tam 6 kere. Top lane oynuyorum olmuyor, jung oynuyorum olmuyor, mid oynuyorum olmuyor, ADC'ya da SUP oynuyorum yine olmuyor. Hayatımda ilk kez böyle bir durumla karşılaşıyorum ve felaket çileden çıktım bugün. Hayatsız gibi League of Legends oynamaya başladım bu durum yüzünden. Allah aşkına bir yol yordam gösterin. Benim bilgi birikimim demek ki yetmiyor bu sezon plat olmaya. Hayır yani sanki Master falan çıkmaya çalıştığım lig. Altı üstü plat.
 
Hocam tek giriyorsanız bu problemle karşılaşmanız olası. Yanınıza sağlam bir duo bulup öyle deneyin derim.
 
Şimdi ben de 1 yıl öncesine kadar plat stuck birisi olarak kendime "neden plattan çıkamıyorum?" sorusunu sorduğumda öğrendiğim eksikleri paylaşabilirim:

-Kendine ana rol ve yan rol belirle, mümkün olduğunca ana rol dışına çıkmamaya çalış
-Lynxx çerezin Kore veya Çin takımlarını,MSI ve WORLDS turnuvalarını analiz ettiği videoları izle
-Metaya bağlı kal, A tiera düşen herhangi bir karakteri oynamaya gerek yok. Seviyor olabilirsin, iyi oynuyo olabilirsin, kazanıyor da olabilirsin ama makro oyunlarda mutlaka geriye düşeceğin oyunlar olacaktır.
-Antrenman modunu kullan. Yetenek kiti kompleks olan karakterler oynuyosan gir antrenman moduna bütün ihtimalleri, skill kombolarını ve farklı buildleri dene.
-Mid game' e kadar takımı sustur çünkü ülkemizde sportmenlik anlayışı olmadığı için takımın 2-3 skor geri düştüğünde bile 15 ff diyip takımın mentalini sıfırlayan tipler olucak.
-Mid game' e geldiğinde takımını domine et, bütün call'ları sen vermeye çalış ki takım kafasına göre iş yapmasın. Örn: Dakika 35'te katliam yaptıktan sonra barona koşan takıma oyunu bitirebileceğinizi söyle.
-Counter matchup'ları öğren. En basitinden Sylas alan bi orta koridora karşı gidip de Zed alma.

Son olarak benim de bilmediğim çok şey var sadece bildiklerimi paylaşmak istedim ben de şu an Elmas 1'den çıkamıyorum maalesef :D
 
Ben de böyleydim çok oynamıyordum plata çıkıp salıyordum bu sezon çok fazla oynadım challa çıktım tek bir koridor belirle 3-4 şampiyonda ustalaş oyun bilgini geliştir farm freezelemeyi ne zaman base atıp ne zaman iticeğini öğren çıkarsın rahatça ben top mundo ile çıktım ki top lane genelde oyuna en etkisiz lanedir
 

Yeni konular

Geri
Yukarı