Led süsleme Nasıl yapılır?

quatro

Kilopat
Arkadaşlar merhaba ben kasamı ledke süslemek istiyorum ama devre falan hiç bilmiyorum artı eksi nereye bağlanır patlatmayayım sitemi yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir de aklıma bir şey geldi led şerit alsam kullanmadığım bir aletin usb girişini alsam usb ile ledi bağlayabilir miyim? Sonra da kasanın arkasına usb yi takarım girişi yerinden içeri ledleri çıkartırım olmaz mı? Bir videoda gördüm de.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şerit ledi al, eski bir usb kablosunu kes , + kutubunu usbdeki kırmızı kabloya , - yide siyah kabloya bağla olur. Bu arada silikonlu şerit led'in metresi 3-4 Tl birşey.

Hazır led almaz iseniz, Şerit led alıp (+) yı kasanın içindeki power supply'yen çıkan herhangi bir sarı kabloya, (-) yi ise herhangi bir siyaha bağlar iseniz bilgisayarı açtığınız anda led yanar. Boşta pata illaki vardır. İçine ittirip bant ile sabitleyiniz. Şerit led'in arkasında bant vardır ve kasaya direk yapışır. USB'ye bağlarsanız, sönük yanar. Zira usb'de 5 volt vardır. Şerit led'ler 12 volt ile çalışır..

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı