Lehim makinesi önerisi

Babam bana bi' tane getirmişti
3-4 senedir sapasağlam duruyor. Karartma felanda yok. Şimdi baktım markası KRAFTIXX
 
Babam bana bi' tane getirmişti
3-4 senedir sapasağlam duruyor. Karartma felanda yok. Şimdi baktım markası KRAFTIXX
Ben de bit pazarından almıştım geçen senenin başında, ondan önceki havyam çok eskiydi, tahta havyalardan. :D
Neyse işte gittik bit pazarına kutulu havya satanlar vardı sıfır yani. Dolaştık tüm pazarı en son 15 TL'ye bulduk onu aldık. Havya çok kaliteli ama ucu pek iyi değildi. Aslında bakımını yapsaydım sorun olmayacaktı da zımpara yaptığım için öyle oldu. Havya ucu aldım 2020 Aralık ayında, uç tam geldi ve her karardığında bulaşık teline batırıyorum tertemiz oluyor. Ayrıca havya ucunu sakın lehim pastasına batırmayın ucu lehim tutmadığı sürece. Sonra aşınmaya başlıyor, söylentiydi inanmamıştım ama gerçekten zarar veriyor.
 
Arduino ile yapılan projelerde kullanmak için lehim makinesi arıyorum. Bütçe olarak 100 TL'yi çok aşmazsanız sevinirim. Sonradan araştırarak altta paylaştığım modeli buldum, bu modeli önerir misiniz?

Affansen'in dediği gibi ısı ayarlı olsun, işe başladığında ve bitirdiğinde ucunu temiz ve lehimli tutarsan yedek uç gerekmez ama farklı ölçüde uçlara ihtiyaç duyabilirsin.
 
@Siyah Martı'nın dediklerine katılıyorum. Uç olayında ben ince uç bulamadım 60W havya için. Muhtemelen standart üretiliyor böyle ucuz havyalarda çünkü tahta olan havyanın ucu ince. 30 veya 40W sanırım. Benim 60W havya ucu odun gibi. Önceki uç da öyleydi. Başkalarında da gördüm Watt değeri düştükçe havya ucu inceliyor. Ha belki altı kalın üstü ince uç vardır ama ben denk gelmedim. Yani benim havyaya olan uçlar arasında yoktu. :D
 

Geri
Yukarı