Lenovo G50-70 i5 4210U Hackintosh kurulumu

Sensey01

Centipat
Daha fazla  
RAM
12Gb Ddr3 1600 mhz
SSD veya HDD modeli
Kingston A400 240 gb
İşlemci
İ-5 4210U
Merhaba, Lenovo G50-70 i5 4210U laptopuma macOS Monterey kurmak istiyorum. Başarılı kurulumlar varmış ancak tam olarak konuya hakim değilim. Ve laptopun özellikleri macOS için çok yetersiz kalır mı yardımcı olursunız çok sevinirim.

Monterey kurabilirsiniz hocam, gündelik işler için bir sorun çıkarmaz. Buradan Monterey imajını indirin ve USB'ye yazdırın, işlem bitince OC EFI adlı bölümdeki EFI\OC klasörüne girin ve Dizüstü Haswell HD 4400 - U isimli configin adını config.plist yapın. Sonrasında dualboot yapacaksanız diskinizden bir bölüm ayırıp biçimlendirin. Daha sonra sizde olan BIOS ayarlarını yapıp kuruluma geçin ve disk izlencesinden ayırdığınız bölümü APFS olarak biçimlendirip macOS'i kurun.
Ek olarak Wi-Fi ve Ethernet kartı modellerini belirtebilirsiniz.

Çalışır ama yeni bir Wi-Fi kartı sorun çıkarabilir, çünkü Lenovo'larda BIOS'ta Whitelist olayı vardı. Yani listede olmayan uyumsuz bir kart alırsanız bilgisayar açılmayabilir. Tabii direkt uyumlu bir USB Wi-Fi kartı da alabilirsiniz, bu şekilde sorun olmaz.

Ve formda Lenovo g 50-70 için Monterey kuran birinin konusunda bu şekilde yazıyor tam bilgim olmadığı için anlam veremedim. Bu şekilde yapıp daha da hızlandırmam mümkün mü?

Peki ya Intel HD 4400? Normal şartlarda Haswell mimari olan laptopların kullanması gereken SMBIOS macbookair6, 1'dir lakin ben burada SMBIOS uyumlu olmamasından dolayı macbookair7, 1 kullandım yani bu da broadwell mimari bir SMBIOS'tur. Kendime uygun olan GPU framebuffer ID'lerini vs. belirleyerek Config'e işledim, sonuç? Mükemmel yağ gibi akıyor :)
Conexant CX20751? Bunun için Lenovo Z50-70 cihazıma macOS yüklediğimde ses için çok fazla uğraşmıştım ve yapamamıştım. Nedense bunda uğraşmama gerek kalmadı bir EFI ayarladım Alcid'yi device-properties üzerinden sonu 1B ile biten device ID'ye layout-ID olarak bir giriş ekledim ve tipini number yaptım. Buraya 3 yazınca otomatik olarak ses ve mikrofonumu tanıdı sorunsuz bir biçimde :)

Bunu nasıl yapabilirim ama bu şekilde de laptopun ömrünü kısaltır mıyım ve aynı kullanıcı böyle bir şeyden bahsediyor.

Gerekenler? Bu cihaz için artık üşenmeyip bir BIOS modlayarak Whitelist'i kaldırmam gerekiyor bir de Advanced menüsünü açmak :)
Advanced menüsünü de açacağım çünkü IGPU'ya RAM'den ne kadar VRAM ayrılacağını seçebileceğim ayar çıkıyor. Bu ayarı 1 GB'a çekince daha da yağ gibi akıyor sistem.
Whitelist kaldıracağım çünkü USB Wi-Fi yerine dip (sokete taktığımız tip) tercih ederim. Benim cihazım mSATA tip giriş kullanıyor lakin buraya NGFF kart takabiliyoruz bende bir tane NGFF tip Intel Dual band 3165 takacağım tabii bunu BIOS modladıktan sonra yapacağım.
Şu anki sorunum ise cihaz görüntüyü ekrana 15 saniye geç atıyor. Bunun sebebi kuzey köprüsündeki me alanının BIOS'ta ki me alanıyla eşleşmemesidir. Bu durumda cihaz ya ekrana 15 saniye geç görüntü atar, ya da 5 ve 5'in katlarında bilgisayar çalışırken şak diye kapatır. Mesela Casper'in bir serisinde durum böyledir kendiliğinden cihaz bu şekilde gelir 30 dakikada bir kapanır servis bile çözüm bulamaz buna...
Çözümü nedir?
BIOS'u yedekledikten sonra extract edip, clean me isimli yazılımla BIOS'ta bulunan yanlış bilmiyorsam me bölümünü temizliyoruz. Ardından cihaz ilk start aldığında kuzey köprüsünden me sürümünü çekiyor ve ne ekrana 15 saniye geç görüntü geliyor ne de 5 ve 5'in katlarında PC kapanıyor...

Bunu nasıl yapabilirim ama bu şekilde de laptopun ömrünü kısaltır mıyım ve aynı kullanıcı böyle bir şeyden bahsediyor.

Gerekenler? Bu cihaz için artık üşenmeyip bir BIOS modlayarak Whitelist'i kaldırmam gerekiyor bir de Advanced menüsünü açmak :)
Advanced menüsünü de açacağım çünkü IGPU'ya RAM'den ne kadar VRAM ayrılacağını seçebileceğim ayar çıkıyor. Bu ayarı 1 GB'a çekince daha da yağ gibi akıyor sistem.
Whitelist kaldıracağım çünkü USB Wi-Fi yerine dip (sokete taktığımız tip) tercih ederim. Benim cihazım mSATA tip giriş kullanıyor lakin buraya NGFF kart takabiliyoruz bende bir tane NGFF tip Intel Dual band 3165 takacağım tabii bunu BIOS modladıktan sonra yapacağım.
Şu anki sorunum ise cihaz görüntüyü ekrana 15 saniye geç atıyor. Bunun sebebi kuzey köprüsündeki me alanının BIOS'ta ki me alanıyla eşleşmemesidir. Bu durumda cihaz ya ekrana 15 saniye geç görüntü atar, ya da 5 ve 5'in katlarında bilgisayar çalışırken şak diye kapatır. Mesela Casper'in bir serisinde durum böyledir kendiliğinden cihaz bu şekilde gelir 30 dakikada bir kapanır servis bile çözüm bulamaz buna...
Çözümü nedir?
BIOS'u yedekledikten sonra extract edip, clean me isimli yazılımla BIOS'ta bulunan yanlış bilmiyorsam me bölümünü temizliyoruz. Ardından cihaz ilk start aldığında kuzey köprüsünden me sürümünü çekiyor ve ne ekrana 15 saniye geç görüntü geliyor ne de 5 ve 5'in katlarında PC kapanıyor...

Siz hele kurmaya niyetlenin, Wi-Fi kartınızı alında ben modlarım BIOS'unuzu sorun yok. Orada yazdığım şeyde hata olsaydı zaten @e.n.e.s like atmazdı o mesajlarıma. Ömrü falanda kısalmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı