Evet sorum direkt başlıkta bulunuyor. Bayadır bilgisayara termal macun değişimi yapmıyorum. Bilgisayarcıya götürmek istemiyorum. Bilgisayarı sökmesini biliyorum ama işlemci kısmına nasıl ulaşacağımı bilmiyorum. Herhangi bir yardımcı video var mıdır?
Arkadaşlar iyi günler. Başlıkta belirtmiş olduğum Lenovo Ideapad 310-15ıkb 80tv model PC'yiyi kullanan kişilerden içini açan, temizlik veya termal macun değişimi yapan var mı acaba? Bilgisayarımda aşırı yavaşlama var, temizlik yapmak istiyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim.
Buradaki videolardan cihazınızın aynısını bulun. Anakart ile kasanın arasındaki tüm bağlantıyı kesip anakartı çıkarman lazım. Ondan sonra yapacaksın fan temizliğini ve macun değişimini.
İşlemci ve ekran kartının üstündeki heatsinki sökerken ve takarken üstünde yazan rakamlara göre sırayla söküp takman lazım vidaları. Sökerken 1,2,3,4,5 diye sırayla gideceksin. Geri takarken de sondan başlayacaksın 5,4,3,2,1 diye.
İşlemci ve ekran kartının üstündeki heatsinki sökerken ve takarken üstünde yazan rakamlara göre sırayla söküp takman lazım vidaları. Sökerken 1,2,3,4,5 diye sırayla gideceksin. Geri takarken de sondan başlayacaksın 5,4,3,2,1 diye.