Lenovo IdeaPad Slim 3 pil ömrünü uzatmak için neler yapılabilir?

dante sparda

Femtopat
Katılım
11 Ekim 2023
Mesajlar
91
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba dün Lenovo IdeaPad Slim 3 isimli laptopu aldim. Üniversite 1'im ve bu laptop beni üniversite bitene kadar idare etsin istiyorum. Neler yapmam lazım? Şarjı hangi aralıklarda tutmam gerekiyor? Yardimci olur musunuz?
(Sanırım laptopun pili iç kısmında)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şarjını hiç bir zaman tamamen bitirme %20-%30 aralığındayken şarj et. Uzun süre kapalı kalacaksa tam şarj edip tamamen kapat uyku moduna alma ve zorunlu olmadıkça prize takıp kullanma. Bu şekilde kullanırsan batarya ömrünü uzatırsın.
 
Sabitken masaüstü gibi prize takılı kullansam sıkıntı olur mu?

Bilgisayarımı Haziran ayında aldım ve Full takılı kullandım %1'lik aşınma bile olmamış. Fakat ablamın bilgisayarında aşınma var.

Roblox oynadığıma bakmayınız lütfen.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_6245.jpeg
    IMG_6245.jpeg
    162,9 KB · Görüntüleme: 9
Şarjını hiçbir zaman tamamen bitirme %20-%30 aralığındayken şarj et. Uzun süre kapalı kalacaksa tam şarj edip tamamen kapat uyku moduna alma ve zorunlu olmadıkça prize takıp kullanma. Bu şekilde kullanırsan batarya ömrünü uzatırsın.

Bir yere gitmediğim ve evde kaldığım zamanlarda prizde kalsa sorun olur mu ayrıca Lenovo Vantage ayarlarindan pili yüzde 80'e sinirladim en fazla yuzde 80'e kadar dolacak bu bir problem yaratir mi?
 

Geri
Yukarı