Lenovo IP330 vs Lenovo V130

Halit Izgın

Hectopat
Daha fazla  
Ben Yazılım geliştirme ile uğraşmaktayım.

Kendime bir laptop siparişi verdim:

Ancak daha sonra farklı alternatifler görünce biraz kafam karıştı ve şu bilgisayarı da alabilirim aslında demeye başladım:

Bilgisayarlardan beklentim ise şu:
  • Android Studio'yu rahat çalıştırması gerekiyor.
  • Visual Studio'yu rahat çalıştırması gerekiyor.
  • Sanallaştırma desteklemeli.
Not: Elimde 240 GB SSD mevcut.

Sizce doğru tercih yapmış mıyım? Yoksa diğer bilgisayarı mı tercih etmeliydim?

Ya da aynı fiyat bazında önerebileceğiniz bir ürün var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçmiş olsun tarayıcıda video izlerken siyah ekran ve ya hızlı siyah ekran gidip gelmesi yaşayacaksın. Bazen kasma mı desem bilmiyorum ani kilitlenme var. 3 kere aynısın dan aldım farklı farklı sorun ile karşılaştım. Bende sık sık olmaya devam ederse THH ile iade edeceğim. 14 günlük iade ile 3 kere değişim yaptım belki bende var diye yok hepsinde genel kronik var.

Hocam alırsanız beni de bilgilendirin. 3 cihaz aldım sıfır 2 sini iade ettim. Hepsinde bu dediğim mevcut. Yazılımsal soruna benziyor. AMD sistemler de böyle olması normal. Mesala CS:GO yüksek FPS aldığım halde takılarak oynuyorum. Bazı oyunlarda Vega 8 ile rahat oynuyorum. Radeon 540 ile istediğim performansı alamıyoruz. Vega 8 yeter diye anlıyorum. Vega 8 128 bit Radeon 540 paylaşımlı 64 bit. Tarayıcıda gezinirken video sayfaların da ekran siyah olup geliyor devamlı değil bir kere oluyor. Bazen müzik dinlerken cihaz takılıyor. BIOS tekrar güncelledim aynı. MX150 kullanan arkadaşlarında tarayıcı kullanırken siyah ekran gelip gidiyormuş. Donanım hızlandırma aktifken oluyor. Devre dışı bırakınca olmuyor fakat bu sefer videolar HD izleyince akıcı olmuyor ve işlemciye baskı oluyor.

Hocam alırsanız beni de bilgilendirin. 3 cihaz aldım sıfır 2 sini iade ettim. Hepsinde bu dediğim mevcut. Yazılımsal soruna benziyor. AMD sistemler de böyle olması normal. Mesala CS:GO yüksek FPS aldığım halde takılarak oynuyorum. Bazı oyunlarda Vega 8 ile rahat oynuyorum. Radeon 540 ile istediğim performansı alamıyoruz. Vega 8 yeter diye anlıyorum. Vega 8 128 bit Radeon 540 paylaşımlı 64 bit. Tarayıcıda gezinirken video sayfaların da ekran siyah olup geliyor devamlı değil bir kere oluyor. Bazen müzik dinlerken cihaz takılıyor. BIOS tekrar güncelledim aynı. MX150 kullanan arkadaşlarında tarayıcı kullanırken siyah ekran gelip gidiyormuş. Donanım hızlandırma aktifken oluyor. Devre dışı bırakınca olmuyor fakat bu sefer videolar HD izleyince akıcı olmuyor ve işlemciye baskı oluyor.
Yeni cihazlardan bilgim yok sakin yazdiklarim yaniltmasin. Bende eski nesil apulu a8-6410 dahili r5 grafik ve harici r5m330 ekran kartli lenovo laptop kullanmaktayim. Amd nin bu tarz sistemlerde sorunu crossfire dan kaynaklaniyor. Cok uzun bir sure bu konu yuzunden cok sorun yasadim dediginiz gibi dahili grafik islemcisi daha sorunsuzdu. Yabanci forumlarda laptopum icin bir bios bulmustum ve dahili gpu devre disi birakip(daha dogrusu crosfire kapatip) sadece harici ekran kartiyla ancak o zaman verim almaya basladim. Sanirim bu modellerdede ayni sorun devam etmekte umarim en yakin zamanda cozulur bu sorun.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı