Lenovo K6 Alınır Mı ?

Donanım olarak gayet iyi bir cihaz. SD 430 performans olarak SD 615-616-617 modelleriyle benzer performansa sahip. SD 430, GPU tarafında da SD 615-616-617 modellerinden daha iyi. O modeller Adreno 405 kullanırken, SD 430, Adreno 505 kullanıyor, GPU tarafında daha güçlü bir model.

Performans olarak K6 daha iyi. Ekran tarafında ise PPİ olarak Lenovo modeli daha keskin. K6 modelinde Gorilla Glass teknolojisi yokken, Moto G4 modelinde Gorilla Glass 3 kullanılıyor. Arka kamera da Moto G4, ön kamera da ise K6 daha iyi. İki telefonun batarya kapasiteleri de aynı. K6 bir tık daha iyi. Ekran panelleri olarakta her iki cihazda İPS ekran kullanılmış.

Yanlışım yok, senin yanlışın var. SD 430 performans olarak SD 615-616-617 modeliyle benzer performansta modeller. İşin bu tarafı önemli değil, önemli olan kısım GPU tarafı. SD 615-616-617 Adreno 405 kullanırken, SD 430, Adreno 505 kullanıyor ve GPU'su daha performanslı. Ekran parlaklığı konularında tam emin değilim. G4 modelinin PPİ oranının daha düşük olmasının nedeni ekran boyutu diğer modele göre daha büyük olduğu için öyledir.

İşlemci gücü olarak arada çok az fark var. Aynı dediğim durumlar zaten. Tek çekirdek performansları birbirine yakın, çoklu çekirdekte ise aralarında 200-300 sayı oynuyor. Bu işlemciler arasında temel faktör GPU konusu, Adreno 505, 405 modeline göre 1080P ekranda daha iyi performans ve daha tatminkar bir oyun performansı sunuyor. Adreno 405 modelinin 1080P'de ağır oyunlarda yetersiz kaldığını biliyorsun zaten.

Bu arada SD 430 ile SD 617-616-615 modelleri arasında tek çekirdek performansı benzer zaten. Bu modellerin hepsi de 8 çekirdek A53 mimarisini kullanıyor. SD 430 ve SD 617-616-615 modellerinin hepsi de Quick Charge 3.0 teknolojisini destekliyor. Bu chipsetleri ayıran temel fark frekans hızları ve CAT modem destekleri.
Furkan Emir ben neden senin adını etiketlemiyorum, ismini yazıyorum gelmiyorum neden acaba?

Qualcom'un 2014 yılı ve sonrasında çıkardığı tüm işlemcilerde quickcharge teknolojisi var 800-600-400 hatta 200 ler bile dahil. Eğer oyun çok oynuyorsan alma bende lenovo k5 kullanıyorum adreno 405 var orta halli oyunlarda eh dedirtiyor sadece.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı