Çözüldü Lenovo L340 düşük performans

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DirenCan

Hectopat
Merhabalar. Bir kaç ay önce Lenovo Ideapad L340 Gaming dizüstü oyun bilgisayarı aldım. Ekran kartı sürücülerini ve diğer sürücüleri Driver Booster 7 programı ile güncelledim. Fakat NFS Heat ve Player Unknown's Battlegrounds gibi oyunlarda aldığım FPS değerleri beni tatmin etmedi. Kullandığım bilgisayarın özellikleri şu şekildedir;

dass.png

caw2.png

Sorum şu ki; bu cihaz ile bahsettiğim oyunlarda 40-50 FPS arası değerler almam normal midir? Düşük ayarlarda, NVIDIA GeForce Experience'den optimize edilmiş bir şekilde oynadığım halde bazen zorluk yaşayabiliyorum.

Acaba donanımsal bir eksiklik midir yoksa yazılımsal mı? Elimdeki cihazdan tam verim alıyor muyum?

Afterburner veya GPUTweak gibi programlardan performansa (tehlike teşkil etmeyecek şekilde) etki edebileceğim herhangi bir ayar, veyahut uygulama var mı?

Donanımsal bir eksik ise şayet, Elimdeki cihazın RAM Miktarını arttırmak işe yarar mı?

Technopat'ın bir videosunda önerdiği CPU-Z uygulaması ile RAM slotu sayısını kontrol ettim. Sadece bir slot var sanırım ve o da 8 GB DDR4 ile dolu. Bunu 16 GB'lik bir RAM ile değiştirmem faydalı olur mu acaba?
Şimdiden teşekkürler :)

Not/Açtığım ilk konu başlığıdır, Sosyal kurallarından ihmal ettiğim var ise mazur görünüz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
PUBG için ultra ayarlarda 60-70 fps civarı almanız lazım bu bilgisayar ile. Bilgisayarın güç modu en iyi performasnta iken oynadığınızdan emin olun.
PUBG için ultra ayarlarda 60-70 fps civarı almanız lazım bu bilgisayar ile. Bilgisayarın güç modu en iyi performasnta iken oynadığınızdan emin olun.
''En iyi Performans''Ayarında şuan. Garip şekilde Geforce Expereince üzerinden optimize ayarlarını kaliteye aldıktan sonra oyuna girdim, daha sonra görüntü ayarlarından fuzuli olanları düşürdüm. Bu işlemden sonra 60-70 arası FPS almaya başladım. Daha fazla yükselmiyor ama 😅 Teşekkürler.

''En iyi Performans''Ayarında şuan. Garip şekilde Geforce Expereince üzerinden optimize ayarlarını kaliteye aldıktan sonra oyuna girdim, daha sonra görüntü ayarlarından fuzuli olanları düşürdüm. Bu işlemden sonra 60-70 arası FPS almaya başladım. Daha fazla yükselmiyor ama 😅 Teşekkürler.
L340 tam bir fiyasko. Aralık ayında o cihazdan bende almıştım fakat oyunlarda işlemci max. 2.4 GHz de çalışıyordu. 90 derecelerde gezen sıcaklık değerim vardı. Sattım bilgisayarı şaun Asus Rog G531 aldım. Aynı özelliklerde olmasına rağmen en az 10-15 FPS fark var. 4 GHz'de çalıştırmak için tek çareniz Throotlestop programı.

hocam biraz zaman geçti de umarım hort sayılmaz, 8 Gb dan 16 ya yükseltme yapar isem daha yüksek değerler elde edebilir miyim ? çünkü ultrada bahsettiğiniz değerleri alamıyorum şuan.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı