Selam arkadaşlar, ben de bu monitörü yeni aldım, deneyimlerimi sizlere sunmuş olayım ve yaşamış olduğum bir sorun var, belki bu duruma bir çözüm bulabiliriz.
Ben LG 75 Hz 27 inç IPS panelli bir monitörden Lenovo Legion y27-30 27 inç Full HD IPS panelli monitöre geçtim -Yani yukarda başlığı açılmış olan model- Ben Hd videolar da, filmlerde ekranda bir pullanma görüyorum. LG İPS panelli monitörlerden almış olduğum tadı ne yazık ki alamadım, belki bu sorunun bir ayarı vardır ancak ben bu sorunuma bir çözüm bulamadım.
Onun dışında monitörün güç kablosu elinizi attığınız zaman ya da ekranı sağ ya da sola 30 cm kadar çevirmiş olduğunuz zaman, yuvasından çıkabilme durumu ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Ve monitörü elektrik kablosu takılı iken çıktığında yuvasına oturtmuş olduğunuzda, çıt çıt elektrik kablosundan yani yuvasından ses gelebiliyor. Bu durum mutlak suretle uzun kullanımda zarar veren bir unsur. Güç kablosunda bir adaptörünün olmaması da ayrı bir sorun.
LG birçoğunuzun bildiğini düşündüğüm üzere, İPS panelde en iyi görüntüyü veren panelleri kullanıyor, almadan önce de bu forumdaki yazıları da okudum, okuduktan sonra bu monitörü alma düşüncem kafamda oluşmuştu açıkçası, daha sonrasında aldım ve almış olduktan çok kısa bir süre sonra çok büyük bir pişmanlık içerisinde oldum.
Ekran tazeleme hızları, görüntü akışları konsol ya da bilgisayar üzerinden oynamış olduğunuz rekabetçi oyunlarda bu monitör akıcılık bazında sizlere tatmin edebilir; Ancak HD videoları izler iken ekrandaki pullanmaya bir çözüm yoksa, bence tercih edilebilir bir ürün değil. bu monitör IPS panel olarak sunuluyor oluş olsa da, VA panel gibi. - LG den bu modele yeni geçen bir kullanıcı olarak yazıyorum sizlere bu yorumu -
Umut ediyorum kullanıcılar arasında ekrandaki pullanmaya çözüm bulabilen ya da bulmuş değerli dostlarımız aranızda vardır ve bu ürünü iade etmek zorunda kalmam.
Tekrardan değinmiş olduğum bu konu hakkında bir bilgi paylaşımı sunmak istedim sizlere, şu an yaklaşık olarak 6 gündür bu ürünü kullanıyor olmaktayım, monitör ayalarından bazı ayarları değiştirmiş olduğumuzda, ekrandaki pullanma yani gölgelenme sorunu ortadan kalkmış oldu. Xbox S ve X konsollarında bu monitör Playstation a nazaran çok daha fazla performans veriyor. Ben bu pullanma sorununu ürünü aldığım ilk gün yaşadım, bu durumda tamamen benim bireysel hatalarımdan kaynaklanıyordu. Ürünün ayarlarını kurcalayıp farkında olmadan değiştirdim, bahsetmiş olduğum ayar Over Drive ayarı bu ayarı farkında olmadan level 4 yapmışım, ekran yapılmış olan bu yanlış ayar sonucunda çok fazla gölgeleniyordu, bu sorunu Menu setting ayarlarına tıklayıp ayarları resetleyerek çözdüm. Bu monitörü almak isteyen tüm arkadaşlara, bu monitörü şiddetle öneriyor ve tavsiye ediyorum.