Elektronik Lenovo R25I30 165Hz (OC 180 Hz) Monitor 3.999 TL!

Söylediğin gibi kağıt üstü veriler bunlar. Kağıt üstü verilere bakarak değil monitör, direkt teknolojik ürün alınmaz.

Alınır neden alınmasın kağıt üstü veri bir ön bilgidir. Legion olması mesela başlı başına bir güvencedir. Sıradan bir ürün almadığınıza emin olabilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
3999 TL iken süper fiyat süper teklif deyip 7 gün süre yazıyordu, neyse acelemiz yok deyip salladık şimdi baktım 7,6 K olmuş. Süper fiyat hani 7 gün geçerliydi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sizin bunu yorumlayabilecek kapasiteniz varsa alabilirsiniz.
Ama yorumlama kapasiteniz kısıtlıysa kapsamlı inceleme diye tutturursunuz.
Bak arkadaşım, ben bu forumda birilerinin sürekli olarak bilgi eksikliğini aşırı özgüvene bağlı olarak bu kadar ulu orta etmesinden gerçekten sıkıldım. Ben canım istemediği için bir ürünü önermemezlik yapmıyorum. Öncelikle bunu idrak et, ondan sonra devamını oku.
Alınır neden alınmasın kağıt üstü veri bir ön bilgidir.
Kağıt üstü belirtilen her veriye inanıyor olsaydık Gamebooster, Rampage, Turbox gibi markalardan da ürün satın alıyor olurduk. Pratiğe dökülmeyen hiçbir ürünün alınabilirliği olamaz ve olmamalıdır. Legion serisi adı altında satılıyor olması, o ürüne olan güvenceyi arttırmaz. Ona bakarsan LG, Samsung ve Sharp, direkt olarak panel ve monitör üreticisi, buna rağmen çoğu monitörü berbat; örneğin Samsung Odyssey G3, LG 24GQ50F-B vs. diye uzar gider.

Saçmalamanın anlamı yok. Teknoloji öznel bir şey değildir, deney ve gözlem gerektirir. LG ve Samsung gibi markaların bile kötü monitör yaptığı bir dünyada herkes kötü monitör yapabilir.

Kağıt üstü verilerde ona bakarsan 1ms MPRT de yazıyorlar, sen buna inanıyor musun? Veya 1ms GtG yazıyorlar, buna inanıyor musun? Bunların çoğu kandırmaca girilen veriler, bir monitörün native olarak 1ms MPRT olabilmesi için 1000 Hz olması gerekir, 144-165-180 Hz bir monitörün native olarak 1ms olması imkansızdır, mümkün değildir. Bunu sağlayan teknoloji var sadece, o da Backlight Strobing'dir. Bu teknoloji sayesinde gerçekten denildiği gibi motion blur azaltılıp 1ms MPRT yapılabilir ancak bu sefer de maksimum parlaklık, HDR veya kontrast gibi ayarlamalardan ödün verebilirsin, çünkü BFI ayarını bağlayan çok fazla faktör oluyor.

GtG'de ise GtG ölçümü için yapılan testte, aldıkları en yüksek değeri kaydedip GtG olarak belirtiyorlar. Sitesinde 1ms GtG yazan modellerin %99'u, incelemeler sonucu 1ms GtG veremiyor, çünkü en yüksek değeri yazıyorlar, ortalamayı yazmıyorlar. İnceleme kanalları ise en yüksek değeri değil, ortalamayı alıyorlar, zaten olması gereken de budur. Öyle olunca da elde edilen değerler genelde 5.5ms GtG, 7ms GtG ortalaması civarında çıkıyor.

Şimdi diyeceksin MPRT ve GtG örneklerini niye verdim? Sırf bu iki örnek bile diğer kalan özellikler hakkında şüphe duyman için en temel 2 sebeptir. Daha fazla detay istersen de Hardware Unboxed gibi kanalların "Bakalım kağıt üstü verilerini sunuyor mu?" şeklinde videolarında ayırdıkları kısımlara zahmet edip göz gezdirerek bilgi sahibi olursun ve bir daha böyle bilgin olmayan konularda kağıt üstü verilere bakarak monitör önerilmemesi gerektiğini savunan insanlara uygunsuz cümleler kurup sinirlerini hoplatmazsın.

Örneğin G24F-2'ye yaptıkları kağıt üstü - pratik karşılaştırması;

1700686888101.png


Örneğin 24G2SP'ye yaptıkları kağıt üstü - pratik karşılaştırması;

1700686923126.png


Örneğin PG248QP'ye yaptıkları kağıt üstü - pratik karşılaştırması;

1700686995620.png


Örneğin M27U'ya yaptıkları kağıt üstü - pratik karşılaştırması;

1700687044101.png


Bunlar sadece 4-5 tanesi, daha nicesine göz gezdirip ulaşabilirsin.
 
Gigabyte gf24 alanların ekran titriyor çok köyü kullanamıyorum bazen dediklerini duruyoruz kağıt üstünde denk sayılırlar. Adamlar gitti gf24-2 çıkararak olayı çözdü ama ilk mönitörü alanların büyük kısmı payladı kendim bile o konularda yazışmıştım. Sizde kendinizi gf24 alanlar gibi sıkıntı içerisinde görmek istemiyorsanız gerçekten inceleme bekleyin . Zaten 300-400 eklerseniz benzer şeyler çıkar. Olmadı pivot vs. Bir özellikten vazgeçin. Çünkü sorun yaşarsanız çok üzülürsünüz.

Adam önceki mesajlarda uyararak düşencili bir hareket yapmış. Ona bile söylenmişler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı