Lenovo ThinkBook 15 G3 vs Lenovo Thinkpad E15 Gen 3

Arkadaşlar benim demek istediğim :

Örneğin :

Ya da :

Şu bilgisayarlardan biri 8.300 TL diğeri 9.999 TL iken hemen hemen aynı konfigürasyonda thinkpad'e 12.000 TL veriyoruz. Neden veriyoruz? Kalite hissiyatı için ya da sorunsuz olması için veriyoruz. Ama aldıktan sonra o kaliteyi bulamıyorsak 4 bin TL vermenin anlamı bence kalmıyor.

Ama üst seviye thinkpad'lerde iş değişiyor. Onlar biraz daha workstation'a kaçıyor. Ve fiyat olarak ben dahil bir çoğumuzu fazlasıyla aşıyor.

Sözün özü; fiyatları uygun thinkpad e serisinin acer ya da hp'nin herhangi bilgisayarından bir farkı olmalı ama bence yok.

Arkadaşlar benim demek istediğim:

Örneğin:

Ya da:

Şu bilgisayarlardan biri 8.300 TL diğeri 9.999 TL iken hemen hemen aynı konfigürasyonda Thinkpad'e 12.000 TL veriyoruz. Neden veriyoruz? Kalite hissiyatı için ya da sorunsuz olması için veriyoruz. Ama aldıktan sonra o kaliteyi bulamıyorsak 4 bin TL vermenin anlamı bence kalmıyor.

Ama üst seviye Thinkpad'lerde iş değişiyor. Onlar biraz daha workstation'a kaçıyor. Ve fiyat olarak ben dahil birçoğumuzu fazlasıyla aşıyor.

Sözün özü; fiyatları uygun Thinkpad'e serisinin Acer'ya da HP'nin herhangi bilgisayarından bir farkı olmalı ama bence yok.

Hocam bu attığınız modellerde RAM ve SSD takviyesi yapılamıyor maalesef. Ben sırf bu sebepten Thinkpad düşünüyordum ancak şimdi bu kadar fark vermeyip MSI Modern 15 A5M-091XTR Ryzen 5 5500U 8 GB 256 GB SSD 15.6" Full HD Notebook Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe bu modeli almayı düşünmeye başladım. 64 GB'a kadar RAM yükseltmesi yapılıyor. Ben Thinkpad bu tarz modellerden daha kalitelidir hem de RAM'i yükseltilir diye tercih etmeyi planlıyordum ancak demek istediğinizi anladım bu tarz bir model alıp paramızda elimizde kalsa daha iyi olur gider RAM takviyesi yaparım SSD takviyesi yaparım kalan parayla :)

Yukarılarda biryerlerde söylemiştim sırf upgrade için bile 3000-4000 fazla verilir. Ayrıca numpad ve arka plan aydınlatma olduğunu sanmıyorum bunlarda. Kişiye göre değişir bu istekler tabiki. Birde MSI da var bu fiyat aralığında upgrade seçeneği onunda ekran iyi değil maalesef. Yollar hep Lenovo ya çıkıyor hocam, 1 aydır neredeyse bakıyorum. Acer swift modeli var, oda bütünleşik ramle geliyor. Ayrıca en kötü yanı, gri bir klavye takımına sahip olması. Tuşları göremiyorsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı