Lenovo ThinkBook 16P G5 alınır mı?

Anladım hocam yardımcı olduğunuz için çok sağolun bu geri bildirimler çok yardımcı oldu benimde sanırım son kararım thinkbooktan yana olacak

Bu urun dun 82K'dan satiliyordu. Gece yine o fiyatlara inebilir. Ekran kartinin 5070 Ti ile gelmesi buyuk avantaj ve icerisindeki islemci cok verimli ve az guc tuketiyor. Bosta fan sesi yapacagini dusunmuyorum bu cihazin bu kadar verimli bir islemciyle. Ekrani FHD sadece.

Bu urun dun 82K'dan satiliyordu. Gece yine o fiyatlara inebilir. Ekran kartinin 5070 Ti ile gelmesi buyuk avantaj ve icerisindeki islemci cok verimli ve az guc tuketiyor. Bosta fan sesi yapacagini dusunmuyorum bu cihazin bu kadar verimli bir islemciyle. Ekrani FHD sadece.

Valla bu benimde aklıma yatmıştı da forumda okuduğum kadarıyla HPden uzak durun sensör sorunu oluyor dedikleri için biraz soğdum açıkçası

Anladım hocam yardımcı olduğunuz için çok sağ olun bu geri bildirimler çok yardımcı oldu benim de sanırım son kararım ThinkBook'tan yana olacak.

Hocam video olarak sesini buraya atabilsem daha netleşirdi kafanızda ancak şunu söyleyeyim aşırı sessiz ortamda ses kulağınıza geliyor bu konuda yalan söyleyemem odada tamamen elimden geldiğince izole bir ortamda denedim kullanımı açıkçası normal fan sesi çok ufak bir ıslıkmış gibi sanki geliyor ama etrafı rahatsız edecek kadar yüksek bir ses yok bence sesi karşılaştırma olarak şöyle söyleyeyim kurşun kalemle karalama yapan birisi o sesi bastırır direkt ama o ufak ses hep var. Veya kütüphanede bir cam açık olsa dışarıdan gelen o genel sesle birlikte belli bile olmaz sesi bence kütüphanede kullanıma uygun hangi cihazı alırsanız alın o ses olacaktır diye düşünüyorum birkaç oyundan FPS kullanım ve sıcaklık değerlerini de paylaşabilirim eğer isterseniz kafanıza tamamen otursun istiyorsanız.

Hall sensor sorunu o, eski kasalarinin bazi modellerinde vardi. Bu kasada o sorun yok.
Bir araştırayım o zaman onu da

Hocam video olarak sesini buraya atabilsem daha netleşirdi kafanızda ancak şunu söyleyeyim aşırı sessiz ortamda ses kulağınıza geliyor bu konuda yalan söyleyemem odada tamamen elimden geldiğince izole bir ortamda denedim kullanımı açıkçası normal fan sesi çok ufak bir ıslıkmış gibi sanki geliyor ama etrafı rahatsız edecek kadar yüksek bir ses yok bence sesi karşılaştırma olarak şöyle söyleyeyim kurşun kalemle karalama yapan birisi o sesi bastırır direkt ama o ufak ses hep var. Veya kütüphanede bir cam açık olsa dışarıdan gelen o genel sesle birlikte belli bile olmaz sesi bence kütüphanede kullanıma uygun hangi cihazı alırsanız alın o ses olacaktır diye düşünüyorum birkaç oyundan FPS kullanım ve sıcaklık değerlerini de paylaşabilirim eğer isterseniz kafanıza tamamen otursun istiyorsanız.
Valla zahmet olmazsa müsait bir zamanınızda ortalama değerleri yazarsanız memnun olurum daha 2 gün sonra siparişi geçicem gibi

Hocam Apex Ultra ayarlar her şeyi elimle en yükseğe aldım değerler bu şekilde ölünce aldım bu ekran resmini ancak kapalı mekanda 120 FPS dışarıda da 85-95 FPS arası stabil sıcaklık değerleri de gördüğünüz gibi 80 dereceyi geçmiyor işlemci watt değerini 55'e sınırladım geçemiyor bu değeri sıcaklıklar da FPS değerleri de çok yeterli benim için ayrıca Overwatch 2 oynuyorum onda ekran resmi alamadım saçma şekilde araç çalışmıyor orada masaüstüne atıyor direkt ama sıcaklık değerleri aynı şekilde 75 80 derece arasında değişirken Ultra ayarlarda 130 140 FPS civarlarında aldım aksiyonlu anlarda 110 gördüm 3K çözünürlükte bu FPS değerleri bence çok keyifli eğer 1920x1200 değerde oynasam çok daha güzel değerler alırdım ama ne gerek var panelin güzelliğini kullanmayacaksam. Basit oyunları zaten saymıyorum Apex oynadığınızı belirttiğiniz için Overwatch değerlerini de bilmeniz iyi olur hız ve akıcılık konusunda benzer türde oyunlar hatta Overwatch 2 de bazı anlar fazlaca efekt bombası olduğu için çok düşer mi FPS acaba diye düşünmüştüm ancak sapasağlam oynatıyor. Ayrıca Forza Horizon 4 Ultra ayarlar FPS değerleri de bu şekilde ancak Forza'da yaşadığım bir sıkıntı var oyunu 3 saat oynadıktan sonra FPS değeri düşmeye başlıyor haritanın tamamını dolandığımdan dolayı olduğunu düşünüyorum 110 la başlıyorsam 80 sabit oynamaya devam ediyorum 3 saat sonra ama yine de düştüğünü hissettirmiyor açıkçası.

Dosya Ekleri

• resim_2025-08-12_182758295.png
    resim_2025-08-12_182758295.png
    392,5 KB · Görüntüleme: 18
  • resim_2025-08-12_184344588.png
    resim_2025-08-12_184344588.png
    1,7 MB · Görüntüleme: 18
Hocam Apex Ultra ayarlar her şeyi elimle en yükseğe aldım değerler bu şekilde ölünce aldım bu ekran resmini ancak kapalı mekanda 120 FPS dışarıda da 85-95 FPS arası stabil sıcaklık değerleri de gördüğünüz gibi 80 dereceyi geçmiyor işlemci watt değerini 55'e sınırladım geçemiyor bu değeri sıcaklıklar da FPS değerleri de çok yeterli benim için ayrıca Overwatch 2 oynuyorum onda ekran resmi alamadım saçma şekilde araç çalışmıyor orada masaüstüne atıyor direkt ama sıcaklık değerleri aynı şekilde 75 80 derece arasında değişirken Ultra ayarlarda 130 140 FPS civarlarında aldım aksiyonlu anlarda 110 gördüm 3K çözünürlükte bu FPS değerleri bence çok keyifli eğer 1920x1200 değerde oynasam çok daha güzel değerler alırdım ama ne gerek var panelin güzelliğini kullanmayacaksam. Basit oyunları zaten saymıyorum Apex oynadığınızı belirttiğiniz için Overwatch değerlerini de bilmeniz iyi olur hız ve akıcılık konusunda benzer türde oyunlar hatta Overwatch 2 de bazı anlar fazlaca efekt bombası olduğu için çok düşer mi FPS acaba diye düşünmüştüm ancak sapasağlam oynatıyor. Ayrıca Forza Horizon 4 Ultra ayarlar FPS değerleri de bu şekilde ancak Forza'da yaşadığım bir sıkıntı var oyunu 3 saat oynadıktan sonra FPS değeri düşmeye başlıyor haritanın tamamını dolandığımdan dolayı olduğunu düşünüyorum 110 la başlıyorsam 80 sabit oynamaya devam ediyorum 3 saat sonra ama yine de düştüğünü hissettirmiyor açıkçası.
Valla bence gayet güzel yeterli değerler bu tarz şık bir laptopta böyle değerler görmek güzel olmalı sanırım bunu alacağım değerleri de paylaştığınız için çok sağolun sayenizde kafamda soru işareti olmadan alacağım bir ürün olacak

Merhabalar Thinkbook 16p modelini aldım burayada kendi düşüncelerimi yazarsam diğer almayı düşünen kişiler için yol gösterir diye kendi kullanıcı incelememi de yazmak istedim.
Öncelikle bilgisayarın kasasını çok beğendim gerçekten fiyatına değer bir kasa yüz tanıma parmak izi sensörü gibi kaliteli hissettirecek özellikleri barındırması da özel hissettiriyor. En beğendim şey bilgisayarda ekranı oldu çok güzel bir ekranı var bu ekrandan dolayı bile aldığıma asla pişman olmayacağım bir laptop olur. En çok ses konusuna takılmıştım yaklaşık 5 gündür falan kullanıyorum laptopu sessiz moduna alınınca gerçekten fan sesi duyulamayacak kadar azalıyor diyebilirim yani rahatlıkla video izleme office işlerini halletme gibi şeyleri sessiz yapabilirsiniz bunun için memnunum. Performans moduna alınca tabiki fanları açıyor özellikle bir oyun oynayayım ya da ağır bir iş yapayım derseniz gerçekten fan sesi baya bir geliyor fakat bu tüm laptoplarda olacaktır diye tahmin ediyorum benim diğer laptop boşta bile sesli çalışıyordu(Asus TUF) onun dışında kasanın üst kısmı oyun falan oynarken gerçekten ısınıyor işlemci kaça çıkıyor gibi testleri yapmadım tabiki ama elinizi koyunca alev alev gibi geliyor fakat oyunu kapatınca da çabuk soğuyor. Bunun için sanırım işlemciye watt sınırı koyabiliyormuşuz onu tam bilmiyorum bu throttlestop uygulamasını bilen ayarlarını da paylaşabilir nasıl yapılacağına dair bozmak istemediğim ve bilmediğim için ben yapmadım ama ısısı da açıkçası beni pek rahatsız etmedi. Ben laptoptan memnun kaldım fazlasıyla alacak arkadaşlara tavsiye ederim sırf ekran ve kasa için bile bu fiyata gayet iyi geldi diyebilirim. Ayrıca ses sistemi de ekstra dikkatimi çeken şeylerden biriydi gayet güzel bir sesi var. İlerleyen zamanlarda uzun kullanım adına unutmazsam yazarım tekrar.

Son düzenleme:
Vallahi bence gayet güzel yeterli değerler bu tarz şık bir laptopta böyle değerler görmek güzel olmalı sanırım bunu alacağım değerleri de paylaştığınız için çok sağ olun sayenizde kafamda soru işareti olmadan alacağım bir ürün olacak.

Merhaba ThinkBook 16p modelini aldım burayada kendi düşüncelerimi yazarsam diğer almayı düşünen kişiler için yol gösterir diye kendi kullanıcı incelememi de yazmak istedim.
Öncelikle bilgisayarın kasasını çok beğendim gerçekten fiyatına değer bir kasa yüz tanıma parmak izi sensörü gibi kaliteli hissettirecek özellikleri barındırması da özel hissettiriyor. En beğendim şey bilgisayarda ekranı oldu çok güzel bir ekranı var bu ekrandan dolayı bile aldığıma asla pişman olmayacağım bir laptop olur. En çok ses konusuna takılmıştım yaklaşık 5 gündür falan kullanıyorum laptopu sessiz moduna alınınca gerçekten fan sesi duyulamayacak kadar azalıyor diyebilirim yani rahatlıkla video izleme Office işlerini halletme gibi şeyleri sessiz yapabilirsiniz bunun için memnunum. Performans moduna alınca tabii ki fanları açıyor özellikle bir oyun oynayayım ya da ağır bir iş yapayım derseniz gerçekten fan sesi bayağı bir geliyor fakat bu tüm laptoplarda olacaktır diye tahmin ediyorum benim diğer laptop boşta bile sesli çalışıyordu(ASUS TUF) onun dışında kasanın üst kısmı oyun falan oynarken gerçekten ısınıyor işlemci kaça çıkıyor gibi testleri yapmadım tabii ki ama elinizi koyunca alev alev gibi geliyor fakat oyunu kapatınca da çabuk soğuyor. Bunun için sanırım işlemciye watt sınırı koyabiliyormuşuz onu tam bilmiyorum bu ThrottleStop uygulamasını bilen ayarlarını da paylaşabilir nasıl yapılacağına dair bozmak istemediğim ve bilmediğim için ben yapmadım ama ısısı da açıkçası beni pek rahatsız etmedi. Ben laptoptan memnun kaldım fazlasıyla alacak arkadaşlara tavsiye ederim sırf ekran ve kasa için bile bu fiyata gayet iyi geldi diyebilirim. Ayrıca ses sistemi de ekstra dikkatimi çeken şeylerden biriydi gayet güzel bir sesi var. İlerleyen zamanlarda uzun kullanım adına unutmazsam yazarım tekrar.

Hocam çok sevindim beğenmenize işlemciyi sınırlamak için bu ayarları yapabilirsiniz
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benim tavsiyem iki değeri de 55W yapmanız olacaktır ben bu şekilde kullanıyorum çok rahat oluyor sıcaklıklardaki farkı da gözünüzle zaten görürsünüz ses konusunda hoparlörleri beni de şaşırtmıştı cidden güle güle kullanın.

Hocam çok sevindim beğenmenize işlemciyi sınırlamak için bu ayarları yapabilirsiniz
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Benim tavsiyem iki değeri de 55W yapmanız olacaktır ben bu şekilde kullanıyorum çok rahat oluyor sıcaklıklardaki farkı da gözünüzle zaten görürsünüz ses konusunda hoparlörleri beni de şaşırtmıştı cidden güle güle kullanın.

Eyvallah hocam sizin sayenizde rahatlıkla aldım iyiki almışımda dedim bu ayarlarıda yaparım bakalım bendede bir sıcaklık düşüşü olacak mı onuda gözlemlerim gerçi şuanda bile aşırı rahatsız eder seviyede değil ama yinede biraz sıcaklık var tabi

Hocam merhabalar tekrardan laptopu bir süredir kullanıyorum fakat bir problemle karşılaştım (watt ile falan oynamadım) normal kullanımdayken laptopla bir anda sanki güç düğmesine basarmış gibi ekran gidiyor mouse ışığı sönüyor daha sonra tekrar açılıyor aynı yerden devam ediyorum bu çok sık olmuyor fakat sıklık olarak haftada 3-4 kez başıma geliyor diyebilirim aynı sorun sizde de yaşandı mı garantiye yollayayım mı sizce. Birde batarya %98 şarj yazıyor hiç %100 görmedim bunu çok önemsemedim ama ekran bir anda kapanması beni bi şüpheye düşürdü

Son düzenleme:
Eyvallah hocam sizin sayenizde rahatlıkla aldım iyiki almışımda dedim bu ayarlarıda yaparım bakalım bendede bir sıcaklık düşüşü olacak mı onuda gözlemlerim gerçi şuanda bile aşırı rahatsız eder seviyede değil ama yinede biraz sıcaklık var tabi

Hocam merhabalar tekrardan laptopu bir süredir kullanıyorum fakat bir problemle karşılaştım (watt ile falan oynamadım) normal kullanımdayken laptopla bir anda sanki güç düğmesine basarmış gibi ekran gidiyor mouse ışığı sönüyor daha sonra tekrar açılıyor aynı yerden devam ediyorum bu çok sık olmuyor fakat sıklık olarak haftada 3-4 kez başıma geliyor diyebilirim aynı sorun sizde de yaşandı mı garantiye yollayayım mı sizce. Birde batarya %98 şarj yazıyor hiç %100 görmedim bunu çok önemsemedim ama ekran bir anda kapanması beni bi şüpheye düşürdü
Hocam o ışığın sönmesi işlem yapmadığınızda uyku moduna alması olabilir mi ya da ekranı otomatik kapatıyor bende de ayarlı yani bir hata değil o birde şarjda pili korumak amacıyla çok azalmadığı sürece pil tekrardan şarj etmiyor doğrudan anakarta yönlendiriyor enerjiyi windows ayarlarını biraz kurcalarsanız bunları bulabilirsiniz hata değil zannımca.

Bilgisayara dokunmadığınızda mı oluyor ekran kapanması yoksa kullanırken oyunda mı oluyor?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı