Lenovo Thinkpad x250 Mojave Kurulumu

Şahin_35

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, elimde Lenovo Thinkpad x250 model Windows 10 Pro kurulu bir Ultrabook var ve yanına macOS Mojave kurmak istiyorum. Cihazımın sistem özelliklerini aşağıda paylaşıyorum durumla ilgili tarafıma bilgilendirme yapmanızı rica ederim. Teşekkürler.
Cihaz Bilgileri;

• İşlemci: Intel Core i5-5200U 2.20 GHz
  • Bellek: 8GB DDR3
  • Ekran Kartı: Intel HD Graphics 5500
  • Ekran Boyutu: 12,5"
  • Ekran Tipi: Full HD IPS
  • Ekran Çözünürlüğü: 1920 x 1080
  • Ses Kartı: Realtek HD Audio
  • Network Kartı: Intel Dual Band Wireless-AC 7265

Son düzenleyen: Moderatör:
Mojave kurabilirsiniz sisteminiz uyumlu. WIFI çalışmaz kablolu bağlanabilirsiniz. WIFI kullanmak isterseniz harici bir aygıt alıp kullanabilirsiniz.

Mojave kurabilirsiniz. Yalnız Wireless kartınız çalışmayacaktır. Kurulumdan önce USB’nizin içindeki EFI/Clover içindeki config.plist dosyasını silip, kendi ekran kartınıza uygun config dosyasını oraya yapıştırın, adını da config.plist olarak değiştirin.

Windows 10 önemli benim için,bu kılavuza göre kurulum yaptığımda Windowsa bir şey olmayacaktır değil mi ? Dual Boot olarak macOS ve Windows normal şekilde çalışacaklar değil mi? Bir de BIOS ayar değişikliğinin Windows üzerinde nasıl bir etkisi olacak?
Mojave kurabilirsiniz sisteminiz uyumlu. WIFI çalışmaz kablolu bağlanabilirsiniz. WIFI kullanmak isterseniz harici bir aygıt alıp kullanabilirsiniz.

Ekran kartıma uygun olanı nasıl bulacağım?
Mojave kurabilirsiniz. Yalnız Wireless kartınız çalışmayacaktır. Kurulumdan önce USB’nizin içindeki EFI/Clover içindeki config.plist dosyasını silip, kendi ekran kartınıza uygun config dosyasını oraya yapıştırın, adını da config.plist olarak değiştirin.

Windows 10 önemli benim için,bu kılavuza göre kurulum yaptığımda Windowsa bir şey olmayacaktır değil mi ? Dual Boot olarak macOS ve Windows normal şekilde çalışacaklar değil mi? Bir de BIOS ayar değişikliğinin Windows üzerinde nasıl bir etkisi olacak?
Windows ile problemsiz kullanabilirsin. BIOS ayarlarının Windows'a bir etkisi olmaz.

Arkadaşlar M.2 256Gb SSD ve 1 TB HDD sipariş verdim. Parçalar gelir gelmez takacağım ve önce Windows 10 sonra Linux ve son olarak Mojave kuracağım. Haliyle bu işler biraz zaman alacak. Parçaları beklemekle beraber bu 3 sistem bir ara da sistem olacağı için önce Web'de araştırma yapıp bilgi toplamam gerekiyor umarım işler yolun da gider.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı