Lenovo Thinkpad x250 Mojave Kurulumu

Şahin_35

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, elimde Lenovo Thinkpad x250 model Windows 10 Pro kurulu bir Ultrabook var ve yanına macOS Mojave kurmak istiyorum. Cihazımın sistem özelliklerini aşağıda paylaşıyorum durumla ilgili tarafıma bilgilendirme yapmanızı rica ederim. Teşekkürler.
Cihaz Bilgileri;

• İşlemci: Intel Core i5-5200U 2.20 GHz
  • Bellek: 8GB DDR3
  • Ekran Kartı: Intel HD Graphics 5500
  • Ekran Boyutu: 12,5"
  • Ekran Tipi: Full HD IPS
  • Ekran Çözünürlüğü: 1920 x 1080
  • Ses Kartı: Realtek HD Audio
  • Network Kartı: Intel Dual Band Wireless-AC 7265

Son düzenleyen: Moderatör:
HD 630 Config dosyası ile Elma logosuna geldim ve kuruluma macOS'i yeniden yükle seçeneği ile devam ettim ve HFS olarak biçimlendirdiğim alanı seçtim bu defa da seçilen Disk kullanılamaz benzeri bir hata verdi bir kaç defa denedim ama bu adımı geçemedim.
Diğer imaj ile işlemlere yeni bulduğum kaynak ta anlatıldığı gibi en baştan başladım ve tek defa da kurum gerçekleşti. Sorun nedendir biliemiyorom ama ISO'dan sanıyorum. Sıkıntı bitmiş değil tabi ki ilk farkettiğim sesin çalışmaması ama yavaş yavaş bunu da çözmeye çalışacağım.
@claus yardımın ve sabrın için şimdilik teşekkür ederim ilerleyen zamanlar da tekrar yardımını görmek isterim.

Son düzenleme:
Ses için bu rehberi deneyin.

İlk karşılaştığın problem muhtemelen HDD'nin GPT olmamasından olabilir ama kurulum yapmışsın. Her zaman yardım için buradayım😉

Windows 10, Mojave ve Linux Manjaro bu 3 sistemi Lenovo x250 de çalıştırmayı becerdim ve bu 3 lü sistem çok hoşuma gitti ama bu işi becerene kadar HDD'nin bölümlerini, SSD nin de EFI sini biraz kurcaladım şimdi aklımdaki SSD'yi ve HDD'yi formatlayıp usulüne uygun bir şekilde en baştan temiz kurulum yapmak. Benim aklımdan geçen çoğunlukla Windows kullanacağımdan SSD'ye Windowsu tek başına kurmak, HDD'yede diğer iki sistemi kurmak. Sorun şu her sistem EFI ile ilgili işlem yapmak istiyor, burada ne yapacağımla ilgili kafam karışıyor.
Bu konuda bana kısa bir özet anlatım yaparsanız çok sevineceğim.

Örnek,
Hangi işletim sistemini, hangi sıra ile hangi HDD yada SSD ye kurmalıyım?
Burada örneklerken Windows un SSD'de tek olması önemli, kurulacağı sıra önemli değil.
  1. Kurulacak sistem hangisi olmalı ....? ve hangi Disk ( HDD ? - SSD ? )
  2. Kurulacak sistem hangisi olmalı ....? ve hangi Disk ( HDD ? - SSD ? )
  3. Kurulacak sistem hangisi olmalı ....? ve hangi Disk ( HDD ? - SSD ? )
Son iş olarak açılışta sistem seçmem için Clover açılırsa çok güzel olacak, bu durum da EFI'yi nasıl ayarlamalıyım?

SSD 256GB M.2 SSD lerle ilgili rehberlerde birden fazla işletim sisteminin önerilmediğini okumuştum, ne derece doğru bilmiyorum ama o yüzden SSD ye Windows u kurmak istiyorum. Diğer sistemler biraz merak biraz da boş zamanlarda pratik için istiyorum. O yüzden diğer iki sistemi HDD ye kurmak istiyorum.

macOS Mojave 10.14.4 imajı ilk kurulumda yüklendi diğer 10.14.3 de yaşadığım sorunların hiç biri olmadı. Şöyle bir sorun var USB portlar çalışıyor fakar USB kablosuz Mouse takınca çalışmıyor. Forum da bir kaç rehber buldum ama hem USB Mouse çalışmadı hemde TouchPad de sağ tuşu ve dokunmatik tıklamayı bozdu diğer Kextler. USB kablosuz Mouse için ne yapabilir?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı